
Sertés hasaalja nyársak fokhagyma mártogatóssal
Adagok:
4
Elkészítési idő:
30
Perc
Nehézségi fok:
Könnyű
Hozzávalók
Hozzávalók:
- 600 g grillezni való sertés hasaalja
- 1 gerezd fokhagyma
- kevés Le Gusto kömény (egész)
- 250 ml Milfina tejföl
- Le Gusto só és bors
- 8 vastag fanyárs
- 8 fogpiszkáló
Elkészítés:
ElkészítésA fanyársakat áztassuk vízbe 1 órára. A fűszerezett hasaalját húsklopfoló segítségével klopfoljuk vékonyra és hosszanti irányban vágjuk 4 csíkra. Egy-egy csíkot szúrjunk a nyárs hegyes végére és hátrafelé tekerjük rá a nyársra. A végén fogpiszkáló segítségével rögzítjük a húst. A nyárs azon végét, amelyet nem fed hús, tekerjük körbe alufóliával, hogy a nyárs ne égjen el. Közvetlenül gázgrillen vagy szén felett grillezzük. A mártogatóshoz a fokhagymát és a köményt aprítsuk finomra, a tejföllel alaposan keverjük el, majd ízesítsük sóval és borssal.