Sertés hasaalja nyársak fokhagyma mártogatóssal

Adagok: 4
Elkészítési idő: 30 Perc
Nehézségi fok: Könnyű
Hozzávalók
Hozzávalók:
  • 600 g grillezni való sertés hasaalja
  • 1 gerezd fokhagyma
  • kevés Le Gusto kömény (egész)
  • 250 ml Milfina tejföl
  • Le Gusto só és bors
  • 8 vastag fanyárs
  • 8 fogpiszkáló

Elkészítés:

Elkészítés

A fanyársakat áztassuk vízbe 1 órára. A fűszerezett hasaalját húsklopfoló segítségével klopfoljuk vékonyra és hosszanti irányban vágjuk 4 csíkra. Egy-egy csíkot szúrjunk a nyárs hegyes végére és hátrafelé tekerjük rá a nyársra. A végén fogpiszkáló segítségével rögzítjük a húst. A nyárs azon végét, amelyet nem fed hús, tekerjük körbe alufóliával, hogy a nyárs ne égjen el. Közvetlenül gázgrillen vagy szén felett grillezzük. A mártogatóshoz a fokhagymát és a köményt aprítsuk finomra, a tejföllel alaposan keverjük el, majd ízesítsük sóval és borssal.