
Sertés medalion sült spárga ágyon
- 800 g fehér spárga
- 100 g Cucina Nobile Antipasti szárított paradicsom
- 3 evőkanál Milfina teavaj
- 100 ml zöldségleves
- 1 csomó kakukkfű
- 500 g Carloni gnocchi
- 550 g Húsmester sertés szűzpecsenye
- 12 szelet bacon
- 1 evőkanál Castello extra szűz olívaolaj
- Le Gusto só
- Le Gusto bors
- kristálycukor
Elkészítés:
ElkészítésA spárgákat meghámozzuk, a fás végeit levágjuk, és hosszában félbevágjuk. A szárított paradicsomot vékony csíkokra vágjuk. A spárgát 2 evőkanál vajon megpirítjuk, 1 teáskanál cukrot hozzáadunk, és kicsit karamellizáljuk. Felöntjük az alaplével, hozzáadjuk a paradicsomcsíkokat és némi kakukkfüvet, majd 5-7 percig pároljuk. Sóval és borssal ízesítjük.
A gnocchit a csomagoláson szereplő utasítás szerint megfőzzük, leszűrjük, majd 1 evőkanál vajon megfuttatjuk, melegen tartjuk. A sertés szűzpecsenyét megmossuk, szárazra töröljük, és 2 cm vastag szeletekre vágjuk. Minden medaliont 1 szelet szalonnával körbetekerünk, amit kakukkfű ággal vagy egy fogpiszkálóval rögzítünk. Egy serpenyőben olívaolajat melegítünk, és a medalionokat mindkét oldalukon 2-3 percig sütjük. Sóval és borssal ízesítjük.
A gnocchit és a spárgát 2-3 sertés medalionnal tálaljuk, ízlés szerint kakukkfűvel díszítjük.