Sertés medalion sült spárga ágyon

Adagok: 4
Elkészítési idő: 60 Perc
Nehézségi fok: Közepes
Hozzávalók
Hozzávalók:
  • 800 g fehér spárga
  • 100 g Cucina Nobile Antipasti szárított paradicsom
  • 3 evőkanál Milfina teavaj
  • 100 ml zöldségleves
  • 1 csomó kakukkfű
  • 500 g Carloni gnocchi
  • 550 g Húsmester sertés szűzpecsenye
  • 12 szelet bacon
  • 1 evőkanál Castello extra szűz olívaolaj
  • Le Gusto só
  • Le Gusto bors
  • kristálycukor

Elkészítés:

Elkészítés

A spárgákat meghámozzuk, a fás végeit levágjuk, és hosszában félbevágjuk. A szárított paradicsomot vékony csíkokra vágjuk. A spárgát 2 evőkanál vajon megpirítjuk, 1 teáskanál cukrot hozzáadunk, és kicsit karamellizáljuk. Felöntjük az alaplével, hozzáadjuk a paradicsomcsíkokat és némi kakukkfüvet, majd 5-7 percig pároljuk. Sóval és borssal ízesítjük.

A gnocchit a csomagoláson szereplő utasítás szerint megfőzzük, leszűrjük, majd 1 evőkanál vajon megfuttatjuk, melegen tartjuk. A sertés szűzpecsenyét megmossuk, szárazra töröljük, és 2 cm vastag szeletekre vágjuk. Minden medaliont 1 szelet szalonnával körbetekerünk, amit kakukkfű ággal vagy egy fogpiszkálóval rögzítünk. Egy serpenyőben olívaolajat melegítünk, és a medalionokat mindkét oldalukon 2-3 percig sütjük. Sóval és borssal ízesítjük.

A gnocchit és a spárgát 2-3 sertés medalionnal tálaljuk, ízlés szerint kakukkfűvel díszítjük.