
Sertés satay mie tésztával
- 250 g HÚSMESTER szűzpecsenye
- 50 ml ASIA szójaszósz
- 50 ml víz
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 ek. virágméz
- 100 g SNACK FUN földimogyoró, natúr bambuszpálcika
- 3 - 4 ek. ASIA mogyoróolaj
- 250 g ASIA mie-tészta
- 70 g újhagyma
- 30 g friss gyömbér
- ½ piros kaliforniai paprika
- 70 g sárgarépa
- 200 ml ASIA kókusztej
- 100 g ASIA bambuszrügy
- LE GUSTO curry
- friss koriander
- fél lime leve
Elkészítés:
ElkészítésA szűzpecsenyéről az esetleges hártyát eltávolítjuk és vékony csíkokra vágjuk. A vizet a szójaszósszal, a fokhagymával és a mézzel felfőzzük, majd hozzáadjuk a mogyorót, mellyel egy rövid ideig együtt főzzük.
A mogyorót ezt követően kivesszük a főzetből és apróra vágjuk, majd visszarakjuk. A szűzcsíkokat a még meleg marinádba rakjuk és kb. 20 percig benne hagyjuk. Ezután feltűzzük a bambuszpálcikákra.
Egy serpenyőben felforrósítjuk a mogyoróolajat és pálcikákra tűzött hús mindkét oldalát kb. 2 percig sütjük.
A mie-tésztát kb. 3 percre forró vízbe rakjuk, majd leszűrjük.
Olajon megpirítjuk az újhagymát, hozzáadjuk a reszelt gyömbért, a csíkokra vágott paprikát és sárgarépát. Rövid ideig pirítjuk. Megszórjuk curryporral, majd felengedjük a kókusztejjel és a lime levével.
Összeforraljuk, azután a tésztához keverjük. Korianderrel - és ha szükséges - szójaszósszal ízesítjük.