Sertés satay mie tésztával

Adagok: 4
Elkészítési idő: 50 Perc
Nehézségi fok: Közepes
Hozzávalók
Hozzávalók:
  • 250 g HÚSMESTER szűzpecsenye
  • 50 ml ASIA szójaszósz
  • 50 ml víz
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 ek. virágméz
  • 100 g SNACK FUN földimogyoró, natúr bambuszpálcika
  • 3 - 4 ek. ASIA mogyoróolaj
  • 250 g ASIA mie-tészta
  • 70 g újhagyma
  • 30 g friss gyömbér
  • ½ piros kaliforniai paprika
  • 70 g sárgarépa
  • 200 ml ASIA kókusztej
  • 100 g ASIA bambuszrügy
  • LE GUSTO curry
  • friss koriander
  • fél lime leve

Elkészítés:

Elkészítés

A szűzpecsenyéről az esetleges hártyát eltávolítjuk és vékony csíkokra vágjuk. A vizet a szójaszósszal, a fokhagymával és a mézzel felfőzzük, majd hozzáadjuk a mogyorót, mellyel egy rövid ideig együtt főzzük.

A mogyorót ezt követően kivesszük a főzetből és apróra vágjuk, majd visszarakjuk. A szűzcsíkokat a még meleg marinádba rakjuk és kb. 20 percig benne hagyjuk. Ezután feltűzzük a bambuszpálcikákra.  
Egy serpenyőben felforrósítjuk a mogyoróolajat és pálcikákra tűzött hús mindkét oldalát kb. 2 percig sütjük.

A mie-tésztát kb. 3 percre forró vízbe rakjuk, majd leszűrjük.

Olajon megpirítjuk az újhagymát, hozzáadjuk a reszelt gyömbért, a csíkokra vágott paprikát és sárgarépát. Rövid ideig pirítjuk. Megszórjuk curryporral, majd felengedjük a kókusztejjel és a lime levével.
Összeforraljuk, azután a tésztához keverjük. Korianderrel - és ha szükséges - szójaszósszal ízesítjük.