Sertés szűzérmék mézes-mustáros kéreggel

Adagok: 4
Előkészítési idő: 15-20
Nehézségi fok: Könnyű
Hozzávalók
Hozzávalók:
  • 500 ml vörösbor
  • 3 szegfűszeg
  • 6 borsszem
  • 2 babérlevél
  • 200 g Happy Harvest aszalt füge
  • 1.2 kg Húsmester sertés szűzpecsenye
  • kevés Osana napraforgó olaj
  • Le Gusto Fűszermalom só
  • Le Gusto Fűszermalom bors
  • 1 ek Lomee mustár
  • 100 g méz

Elkészítés:

Elkészítés

A vörösbort forraljuk fel a fűszerekkel együtt, adjuk hozzá a fügét, majd lassú tűzön kb. 15-20 percig hagyjuk főni. A sertés szűzpecsenyét vágjuk 8, nagyjából egyforma szeletre. A sütőt állítsuk grillező funkcióra (240 °C). Amennyiben sütője nem rendelkezik grillező funkcióval, kérjük, használjon alsó-/felső fűtést. Egy serpenyőben forrósítsunk fel olajat, és az érmék mindkét felét hirtelen süssük át benne.

Eközben az érméket ízesítsük sóval és borssal. A sütést követően helyezzük az érméket egy kikent, tűzálló sütőformába. A mustárt és a mézet keverjük össze, és a keveréket egy ecset segítségével kenjük az érmékre. Előmelegített sütőben (a középső szinten) grillezzük kb. 10-12 percig az érméket, és közben 3-4 alkalommal fordítsuk meg, és újra és újra kenjük be a mustáros-mézes masszával.

Ezután a megsült érméket vegyük ki a sütőből, és a megfőzött fügével és annak mártásával tálaljuk.