Sertésszelet olasz sajtos-bazsalikomos bundában

Adagok: 4
Elkészítési idő: 40 Perc
Nehézségi fok: Közepes
Hozzávalók
Hozzávalók:
  • 4 szelet Húsmester sertéskaraj, szeletelt, egyenként kb. 140 g
  • 80 g Cucina Nobile olasz reszelt sajt
  • kb. 10 g bazsalikom
  • 4 darab Goldland tojás
  • ízlés szerint Aranykalász finomliszt a panírozáshoz
  • ízlés szerint Le Gusto tengeri só
  • ízlés szerint Le Gusto fekete bors (fűszermalom)
  • ízlés szerint Monini olívaolaj a sütéshez
  • 250 g Pasta Nobile dél-olasz tésztakülönlegesség, orecchiette tricolor
  • 10 g petrezselyemzöld
  • A szószhoz:
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 40 g Milfina teavaj
  • 1 ek. Aranykalász finomliszt
  • 4 cl Soave DOC száraz olasz fehérbor
  • 150 ml húsleves (Le Gusto leveskockából)
  • 150 ml Milfina főzőtejszín
  • ízlés szerint Le Gusto tengeri só
  • ízlés szerint Le Gusto fekete bors (fűszermalom)

Elkészítés:

Elkészítés

A hússzeleteket kiklopfoljuk, sózzuk-borsozzuk. A reszelt sajtot és az apróra vágott bazsalikomot összekeverjük a tojásokkal. Egy nagy serpenyőben felhevítjük az olívaolajat. A hússzeleteket először  lisztbe,  majd  a  felvert  tojásba  forgatjuk,  azt  követően  pedig  óvatosan  a  serpenyőbe helyezzük,  és  mindkét  oldalukat  4-5  percig  sütjük.  A  vöröshagymát  és  a  fokhagymát  apróra vágjuk.  A  vajat  kis  serpenyőben  felmelegítjük,  megpároljuk  benne  a  hagymát,  majd  lisztet adunk hozzá és kissé megpirítjuk. Fehérborral elkeverjük, majd felöntjük húslevessel és rövid ideig főzzük. Hozzáadjuk a tejszínt, felforraljuk és lassú tűzön hagyjuk egy kicsit tovább főni.
Majd botmixerrel pürésítjük, sózzuk-borsozzuk.A tésztát bő, forrásban lévő, sós vízben al dente állagúra főzzük. A tésztát leszűrjük és összekeverjük a fokhagymás mártással valamint a felaprított petrezselyemmel. Az egészet még egyszer felforraljuk és a hússzeletek mellé tálaljuk.