Sertésszűz mediterrán módra

Adagok: 4
Elkészítési idő: 75 Perc
Nehézségi fok: Közepes
Hozzávalók
Hozzávalók:
  • 550 g Húsmester sertés szűzpecsenye
  • 5 paradicsom
  • 1 fej hagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 8 szelet bacon
  • 1 evőkanál Castello extra szűz olívaolaj
  • 2 evőkanál növényi zsír a formához
  • 2 evőkanál Carloni paradicsompüré
  • 300 ml Milfina tejszín
  • édesnemes pirospaprika
  • 2 szelet pirítós kenyér
  • 2 evőkanál Milfina teavaj
  • 500 g szélesmetélt
  • bazsalikom a tálaláshoz
  • Le Gusto só
  • Le Gusto fekete bors

Elkészítés:

Elkészítés

A sertés szűzpecsenyét megmossuk, szárazra töröljük. 8 egyforma érmére vágjuk. Ezután megmossuk a paradicsomokat, és apró kockákra vágjuk. A hagymát és a fokhagymát meghámozzuk, finomra aprítjuk. Minden húsérme köré 1 szelet bacont tekerünk, majd egy serpenyőben olívaolajon mindkét oldalukon 2 percig sütjük. Majd sózzuk, borsozzuk, és egy zsiradékkal kikent felfújt formába fektetjük őket.

A hagymát és a fokhagymát megdinszteljük, hozzáadjuk a felkockázott paradicsomot, a paradicsompürét és a tejszínt. Sóval, borssal és pirospaprikával ízesítjük, végül a szószt a húshoz adjuk. A kenyérszeletek héját levágjuk, és finomra morzsoljuk. A morzsát és a vajat összekeverjük, és a húsra szórjuk.

A sütőt előmelegítjük felső-/ alsó sütési mód esetén 200°C-ra (légkeverésnél 180 °C-ra), majd a húst körülbelül 40 perc alatt átsütjük. Közben a tésztát az előírásnak megfelelően megfőzzük, és a hússal, valamint a szósszal együtt tálaljuk. Bazsalikomlevelekkel díszítjük.