Spenótos gombóc zsályás vajjal

Adagok: 4
Előkészítési idő: 60
Nehézségi fok: Közepes
Hozzávalók
Hozzávalók:
  • 200 g fehér kenyér
  • 200 ml MILFINA tartós tej, 1,5%
  • 250 g friss spenótlevél
  • 1 fej hagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 100 g MILFINA vaj
  • 2 db GOLDLAND tojás
  • 5 evőkanál MÜHLENGOLD búzaliszt
  • LE GUSTO só
  • LE GUSTO bors
  • 1 csipet őrölt szerecsendió
  • 100 g HAPPY HARVEST dióbél
  • 4 ág zsálya

Elkészítés:

Elkészítés

A kenyeret apró kockákra vágjuk, és langyos tejjel leöntjük, majd kb. 30 percig állni hagyjuk. A spenótot forró vízbe dobjuk, és kicsit megfonnyasztjuk. Egy szűrőben hagyjuk kihűlni. A hagymát és a fokhagymát finomra aprítjuk, és kevés vajon megdinszteljük. Hagyjuk kihűlni.

A spenótot alaposan kinyomkodjuk és durvára aprítjuk. A hagymákkal, tojásokkal, beáztatott zsemlekockákkal összedolgozzuk. Sóval, borssal és szerecsendióval ízesítjük. Ha a massza nagyon ragadós, akkor dolgozzunk bele kevés lisztet! A masszából 8 gombócot formázunk. Forró, sós vízben 10-12 percig főzzük őket.

Közben a diót durvára aprítjuk. A zsályaleveleket letépkedjük, és a forró vajon enyhén megfuttatjuk. Kivesszük őket, majd a diót a vajhoz forgatjuk.

A gombócokat hablapát segítségével kivesszük a vízből, tányérra helyezzük, és a forró diós vajjal meglocsoljuk. A ropogós zsályalevelekkel tálaljuk.