Spenóttal és fetasajttal töltött tésztaszívek

Adagok: 12
Elkészítési idő: 75 Perc
Nehézségi fok: Közepes
Hozzávalók
Hozzávalók:
  • 150 g Aranykalász finomliszt
  • 1 csipet Le Gusto só
  • 300 g spenót levél
  • 150 g Lyttos feta sajt
  • 1 csokor petrezselyem
  • 100 ml Osana napraforgóolaj
  • 100 ml víz
  • 1 evőkanál Osana napraforgóolaj

Elkészítés:

Elkészítés

Szitáljuk a lisztet és a sót egy tálba, és lassan keverjük el a meleg vízzel. A masszából gyúrjunk sima tésztát, és formáljunk belőle kis tésztagolyókat. Helyezzük a tésztagolyókat egy kilisztezett sütőlapra, terítsük le nedves konyharuhával, és pihentessük kb. 30 percig.

Közben válogassuk ki a spenótot és alaposan mossuk meg. Csepegtessük le, vágjuk vékony csíkokra. A fetasajtot nyomkodjuk szét egy mély tányérban villával. Mossuk meg a petrezselymet, és vágjuk apróra. Ezután keverjük össze a fetasajtot, a petrezselymet és a spenótot.

Kilisztezett munkalapon nyújtsunk a tésztagolyókból 2-2 darab lapos, kerek és egyenletes lepényt. Helyezzük óvatosan egymásra a két lepényt, és vágjuk szív alakúra. Helyezzük egymás mellé a két szívalakú lepényt. Az egyik lepényre tegyünk 1-2 evőkanál fetasajtos spenótos keveréket, majd helyezzük rá a másik lepényt, és a széleit ujjunkkal vagy egy villával óvatosan nyomjuk össze. 

Hevítsünk olajat egy serpenyőben, és a tésztaszíveket adagonként, mindkét oldalon kb. 5-5 perc alatt (közepes hőfokon) süssük aranybarnára.