Sült kacsamell mogyorós szószban, palacsintával és mie tésztával

Adagok: 4
Elkészítési idő: kb. 50 Perc
Nehézségi fok: Közepes
Hozzávalók
Hozzávalók:
  • 500 g kacsamellfilé
  • 100 ml Asia teriyakipác
  • 100 g Asia mie tészta
  • 4 ek. Asia földimogyoró-olaj
  • 50 g Asia bambuszrügy
  • 40 g Snack Fun földimogyoró, sózott
  • 2 ek. Grandessa méz
  • ízlés szerint Le Gusto fekete bors (fűszermalom)
  • 100 g sárgarépa
  • ízlés szerint friss koriander
  • 1 szál újhagyma
  • 360 g Aranykalász finomliszt
  • ízlés szerint Le Gusto tengeri só
  • 230 ml víz
  • 2 ek. Osana napraforgóolaj

Elkészítés:

Elkészítés

A kacsamellet a teriyakipácba tesszük. Kb. 10 perc elteltével kivesszük a pácból, konyhai papírtörlővel felitatjuk a nedvességet róla és egy forró serpenyőben egy kis földimogyoró- olajban mindkét oldalát kb. 3-3 percig sütjük. Kivesszük a kacsamellet, az olajban megpirítjuk a földimogyorót és az apróra vágott újhagymát, felöntjük a teriyakipáccal, valamint mézzel és borssal ízesítjük. Visszatesszük a kacsamellet is a serpenyőbe, és kb. 3-4 percig lassú tűzön hagyjuk főni. Meglocsoljuk még egy kis teriyakpáccal.

Ezután a kacsamellet kivesszük a serpenyőből, rövid ideig pihentetjük, majd apróbb csíkokra vágjuk. A bambuszrügyet a kacsamellcsíkokkal együtt a páchoz adjuk és az egészet összeforraljuk. 

Meghámozzuk a sárgarépát és finom csíkokra vágjuk. Ízlés szerint friss koriandert 
aprítunk. A mie tésztát sós vízben megfőzzük. Kb. 1 perccel a tészta elkészülte előtt a tészta főzővizébe tesszük a sárgarépát is, majd leszűrjük és összekeverjük a maradék földimogyoró-olajjal. Tálalás előtt megszórjuk a korianderrel.

A lisztet egy gyúrótáblára tesszük és mélyedést formálunk a közepén, sót és vizet adunk 
hozzá, majd összedolgozzuk. Akkor tökéletes a tészta, ha nem tapad a felületre. Ezután lefedjük és kb. 30 percig pihentetjük (legjobb a hűtőszekrényben), majd egy lisztes munkafelületen átgyúrjuk és két egyenlő részre osztjuk. Az egyiket egy frissentartó fóliába tekerjük és visszatesszük hűlni. A másik tésztát kb. 3 cm vastagságú rúddá formáljuk és kb. 2 cm-es darabokat vágunk le belőle. Az éppen nem használt tésztát frissentartó fóliával le kell fedni. Mindig két darab tésztával dolgozunk. Mindkettőből golyót formálunk és kinyújtjuk. Az egyik kinyújtott lap felső oldalát beolajozzuk és a másik kinyújtott lapot ráhelyezzük, majd így még vékonyabbra nyújtjuk. Az elkészült lapokat lefedjük fóliával. Ezt addig ismételjük, amíg az összes tésztát ugyanígy fel nem dolgoztuk. Egy felhevített teflonsütőben a tésztákat mindkét oldalukon kb. 30 másodpercig sütjük, majd az elkészült palacsintákat hagyjuk kihűlni. A sült kacsamellel töltött palacsintákat tálalás előtt ajánlatos lefedni.

Tippünk: A kacsamell helyett marhahús is használható.