Sült lazacpisztrángfilé kapros zöldbabbal

Adagok: 4
Elkészítési idő: kb. 30 Perc
Nehézségi fok: Könnyű
Hozzávalók
Hozzávalók:
  • A lazacpisztrángfiléhez:
  • 1/4 csokor petrezselyemzöld
  • 4 darab Almare Seafood lazacpisztrángfilé (gyorsfagyasztott)
  • 1 darab bio citrom reszelt héja
  • Osana napraforgóolaj (a sütéshez)
  • 20 g Milfina teavaj
  • 1 gerezd fokhagyma
  • ízlés szerint Le Gusto fűszermalom, tengeri só és fekete bors
  • 8 darab fanyárs vagy hurkapálca
  • A zöldbabhoz:
  • 20 g Milfina teavaj
  • 1 ek. Aranykalász finomliszt
  • 200 ml Milfina tej
  • 300 g Bio vágott, zöld hüvelyű bab (gyorsfagyasztott)
  • 100 ml Milfina főzőtejszín
  • 1 ek. kapor (apróra vágva)
  • ízlés szerint Le Gusto fűszermalom, tengeri só és fekete bors

Elkészítés:

Elkészítés

Lazacpisztrángfilé:

A kiolvasztott lazacpisztrángfilékről leszedjük a bőrt és megszórjuk reszelt citromhéjjal, sóval, borssal, valamint a finomra vágott petrezselyemmel. Feltekerjük és félbevágjuk, majd minden tekercset nyársra tűzünk. Egy kis olajat melegítünk egy serpenyőben, és óvatosan megsütjük a tekercsek minden oldalát (kb. 4 percig). Végül hozzáadjuk a vajat és a fokhagymagerezdet, és a tekercseket ezzel locsoljuk meg.

Zöldbab: 

A vajat egy kis serpenyőben felhevítjük és hozzáadjuk a lisztet, felöntjük a tejjel, és rövid ideig forraljuk. Hozzáadjuk a zöldbabot és a főzőtejszínt, ismét felforraljuk, majd a kaporral, sóval és borssal fűszerezzük