Sült pisztráng vajas krumplival, petrezselymes pesztóval

Adagok: 2
Elkészítési idő: kb. 1 Óra
Nehézségi fok: Közepes
Hozzávalók
Hozzávalók:
  • 2 db egész Almare Seafood pisztráng
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 db citrom
  • 30 ml Bellasan olívaolaj
  • Le Gusto só, bors
  • 4 db főtt krumpli
  • 30 g Milfina vaj
  • A pesztóhoz:
  • 1 csokor petrezselyem
  • 100 g Snack Fun kesudió
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 50 g reszelt Grana Padano
  • 50 ml Bellasan olívaolaj

Elkészítés:

Elkészítés

A citromot felkarikázzuk, a fokhagymát felszeleteljük. A halakat alaposan sózzuk, borsozzuk, beletöltünk 2-2 citromkarikát és 1-1 gerezd fokhagymát felszeletelve, majd kevés olívaolajat locsolunk rá. 190 fokra előmelegített sütőben 15-20 percig sütjük.

A főtt krumplikat kereszt alakban jó mélyen bemetsszük, a nyílásokba teszünk egy kis darab vajat, sózzuk, borsozzuk, és 200 fokra előmelegített sütőben 20-25 percig sütjük.

Aprítógépbe tesszük a petrezselymet, a kesudiót, a fokhagymát, sózzuk, borsozzuk, beleöntjük az olívaolajat, és belereszeljük a sajtot is. Összezúzzuk, majd a megsült krumplira kanalazva tálaljuk.

A receptvideót az ALDI YouTube csatornáján is megnézheti. Klikkeljen ide!