
Sült pisztráng vajas krumplival, petrezselymes pesztóval
Adagok:
2
Elkészítési idő:
kb.
1
Óra
Nehézségi fok:
Közepes
Hozzávalók
Hozzávalók:
- 2 db egész Almare Seafood pisztráng
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 db citrom
- 30 ml Bellasan olívaolaj
- Le Gusto só, bors
- 4 db főtt krumpli
- 30 g Milfina vaj
- A pesztóhoz:
- 1 csokor petrezselyem
- 100 g Snack Fun kesudió
- 2 gerezd fokhagyma
- 50 g reszelt Grana Padano
- 50 ml Bellasan olívaolaj
Elkészítés:
ElkészítésA citromot felkarikázzuk, a fokhagymát felszeleteljük. A halakat alaposan sózzuk, borsozzuk, beletöltünk 2-2 citromkarikát és 1-1 gerezd fokhagymát felszeletelve, majd kevés olívaolajat locsolunk rá. 190 fokra előmelegített sütőben 15-20 percig sütjük.
A főtt krumplikat kereszt alakban jó mélyen bemetsszük, a nyílásokba teszünk egy kis darab vajat, sózzuk, borsozzuk, és 200 fokra előmelegített sütőben 20-25 percig sütjük.
Aprítógépbe tesszük a petrezselymet, a kesudiót, a fokhagymát, sózzuk, borsozzuk, beleöntjük az olívaolajat, és belereszeljük a sajtot is. Összezúzzuk, majd a megsült krumplira kanalazva tálaljuk.
A receptvideót az ALDI YouTube csatornáján is megnézheti. Klikkeljen ide!