Sütőben sült burgonya fűszeres fetakrémmel

Adagok: 4
Előkészítési idő: 45
Nehézségi fok: Könnyű
Hozzávalók
Hozzávalók:
  • 8 nagy burgonya
  • 400 g Lyttos feta sajt, light
  • 1 csomó vegyes fűszernövény
  • 50 g szárított paradicsom
  • 200 g Milfina tejföl
  • Le Gusto Fűszermalom só
  • Le Gusto Fűszermalom bors

Elkészítés:

Elkészítés

Melegítsük elő a sütőt (légkeveréses 180° C, felső-/alsó-sütés 200° C). Mossuk meg a burgonyákat. Vágjunk ki 8 darab (kb. 20x30 cm) alufóliát és szórjunk rá sót. Csomagoljunk egy-egy burgonyát az alufólia-darabokba. Helyezzük egy sütőlapra és süssük a sütőben kb. 40 percig. Közben csipegessük le a fűszernövényeket a szárról és daraboljuk apróra. Vágjuk kockákra a feta sajtot és daraboljuk apróra a szárított paradicsomot. Keverjük össze a tejfölt, a fűszernövényeket, a szárított paradicsomot és a feta sajtot, majd melegítsük fel egy edényben. Folyamatos kevergetés közben fűszerezzük sóval és borssal. Vegyük ki a burgonyát a sütőből, vágjuk be keresztbe és kissé nyomjuk össze, hogy kinyíljon a burgonya. Öntsük a krémet a burgonyára és tálalás előtt szórjuk meg fűszernövényekkel.