Szezámmagos csirke wokban, jázminrizzsel

Adagok: 4
Elkészítési idő: 40 Perc
Nehézségi fok: Könnyű
Hozzávalók
Hozzávalók:
  • kb. 500 g HÚSMESTER csirkemellfilé
  • 1 db vöröshagyma
  • 1 db kaliforniai paprika
  • 100 g borsóhéj (vagy GARTENGOLD egész zöldbab)
  • 3 ek. ASIA szezámolaj
  • 1/8 l ASIA wok szósz, szójás-szezámos
  • 1 ek. HAPPY HARVEST magvak, szezámmag
  • 2 csésze ASIA jázmin rizs
  • 3 csésze víz
  • LE GUSTO só
  • friss koriander

Elkészítés:

Elkészítés

A csirkemellfilét vékony csíkokra szeleteljük. A meghámozott hagymát és a kimagozott paprikát szintén csíkokra vágjuk. A borsóhéjat (vagy zöldbabot) felszeleteljük.

A csirkemellcsíkokat a szezámolajban megpirítjuk, hozzáadjuk a zöldségeket és egy ideig együtt pirítjuk, majd felöntjük a wok szósszal. Összeforraljuk, friss korianderrel és sóval ízesítjük.

A jázmin rizst egy szűrőben megmossuk, lecsepegtetjük. A megmosott rizst lobogó vízbe öntjük,majd lassú tűzön pároljuk addig, míg a vizet teljesen magába szívja. Közben gyakran kevergetjük, a végén sózzuk.