Szélesmetélt friss spenóttal és lazaccal

Adagok: 4
Elkészítési idő: 20 Perc
Nehézségi fok: Közepes
Hozzávalók
Hozzávalók:
  • 800 g Backetteria Tésztalapok
  • 650 g friss spenót
  • 1 fej hagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 db zöldségleves kocka
  • 175 ml víz
  • 2 csomag lazac, füstölt vagy friss
  • 1.5 dl sűrű tejszín vagy tejföl
  • 1 teáskanál étkezési keményítő
  • 2.5 evőkanál repceolaj, vagy más finomított olaj
  • ízlés szerint só, bors
  • szerecsendió

Elkészítés:

Elkészítés

A tésztát csíkokra vágjuk, majd sós vízben megfőzzük.

A spenót leveleiről a szárakat eltávolítjuk és alaposan megmossuk. A hagymát karikázzuk, majd egy serpenyőbe helyezzük, egy kis olajjal alacsony lángon üvegesre pároljuk. A zöldségleves kockát vízben feloldjuk, majd a keveréket a hagymára öntjük. A fokhagymát meghámozzuk, kis darabokra vágjuk, a serpenyőbe tesszük. Végül hozzáadjuk a spenótot is.

A lazacot feldaraboljuk és akkor helyezzük a serpenyőbe, ha már a spenót teljesen összeesett.

Egy kevés folyadékot kimerünk a serpenyőből, egy csészébe tesszük, majd hozzáadjuk az étkezési keményítőt, ezt addig keverjük míg fel nem oldódik a keményítő. A keveréket beleöntjük a serpenyőbe és hozzáadjuk a sűrű tejszínt is. Sóval, borssal és szerecsendióval fűszerezzük. A tésztát leszűrjük, összekeverjük a spenótos-lazacossal szósszal, majd tálaljuk.