
Szélesmetélt friss spenóttal és lazaccal
- 800 g Backetteria Tésztalapok
- 650 g friss spenót
- 1 fej hagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 db zöldségleves kocka
- 175 ml víz
- 2 csomag lazac, füstölt vagy friss
- 1.5 dl sűrű tejszín vagy tejföl
- 1 teáskanál étkezési keményítő
- 2.5 evőkanál repceolaj, vagy más finomított olaj
- ízlés szerint só, bors
- szerecsendió
Elkészítés:
ElkészítésA tésztát csíkokra vágjuk, majd sós vízben megfőzzük.
A spenót leveleiről a szárakat eltávolítjuk és alaposan megmossuk. A hagymát karikázzuk, majd egy serpenyőbe helyezzük, egy kis olajjal alacsony lángon üvegesre pároljuk. A zöldségleves kockát vízben feloldjuk, majd a keveréket a hagymára öntjük. A fokhagymát meghámozzuk, kis darabokra vágjuk, a serpenyőbe tesszük. Végül hozzáadjuk a spenótot is.
A lazacot feldaraboljuk és akkor helyezzük a serpenyőbe, ha már a spenót teljesen összeesett.
Egy kevés folyadékot kimerünk a serpenyőből, egy csészébe tesszük, majd hozzáadjuk az étkezési keményítőt, ezt addig keverjük míg fel nem oldódik a keményítő. A keveréket beleöntjük a serpenyőbe és hozzáadjuk a sűrű tejszínt is. Sóval, borssal és szerecsendióval fűszerezzük. A tésztát leszűrjük, összekeverjük a spenótos-lazacossal szósszal, majd tálaljuk.