Szűzpecsenye narancsos-borsos vajjal

Adagok: 4
Előkészítési idő: 60
Nehézségi fok: Könnyű
Hozzávalók
Hozzávalók:
  • 2 ek Happy Harvest szeletelt mandula
  • 125 g Milfina teavaj
  • 1 narancs reszelt héja
  • 4 szelet Húsmester szűzpecsenye
  • 2 ek Osana napraforgóolaj
  • Le Gusto Fűszermalom só
  • Le Gusto Fűszermalom bors

Elkészítés:

Elkészítés

A szeletelt mandulát pirítsuk aranybarnára egy serpenyőben, majd vegyük ki, és hagyjuk kihűlni. A mandula egy részét tegyük félre a díszítéshez, a maradék mandulát pedig keverjük el a vajjal, borssal és a narancs reszelt héjával, majd sózzuk meg. Ezután a narancsos-borsos vajat - hengeres formára alakítva - tekerjük alufóliába, és kb. 1 órára tegyük be a hűtőszekrénybe.
A szűzpecsenyéről először itassuk fel a nedvességet, forrósítsuk fel az olajat, majd a hússzeleteket kb. 5-6 perc alatt süssük át. Ízesítsük borssal és sóval, majd kb. 5 percig alufóliába tekerve pihentessük.
Vegyük ki a kihűlt vajat, szeleteljük fel, és a forró hússzeletekkel tálaljuk. Díszítsük a megmaradt mandulával.
Köretként szalonnába tekert zöldbabot, vagy sült hasábburgonyát ajánlunk.

Tipp:
Reszelt narancshéjat tartalmazó receptek esetén csak bionarancsot használjunk!