Tavaszi sonkás quiche

Adagok: 4
Elkészítési idő: (sütéssel együtt összesen) 60 Perc
Nehézségi fok: Közepes
Hozzávalók
Hozzávalók:
  • A tésztához:
  • 200 g Aranykalász finomliszt
  • Le Gusto só, bors
  • 130 g Milfina vaj
  • 1 db Goldland tojás
  • A töltelékhez:
  • 2 vastagabb szelet füstölt- főtt tarja
  • 4 db Goldland tojás
  • 100 ml Milfina tej
  • 200 ml Milfina tejszín (30%)
  • Le Gusto só, bors
  • 180 g Milfina trappista sajt
  • fél fej előfőzött brokkoli rózsáira szedve
  • 4 szem koktélparadicsom

Elkészítés:

Elkészítés

A tésztához a lisztet egy keverőtálban összekeverjük a sóval, borssal, elmorzsoljuk a hideg vajjal és összegyúrjuk a tojással. A piteformánál egy kicsit nagyobb méretű körlappá nyújtjuk, majd belerakjuk a formába, széleit levágjuk, alufóliával kibéleljük és feltöltjük szárazbabbal. 180 fokon 10 perc alatt elősütjük.
A töltelékhez a tojást kikeverjük a tejjel, a tejszínnel, sózzuk, borsozzuk, belereszeljük a sajtot és hozzáadjuk az előfőzött brokkolit és a felkockázott tarját. Az egészet összekeverjük és az elősütött tésztára öntjük.
Félbevágott koktélparadicsomokkal díszítjük és szintén 180 fokos sütőben, 30 perc alatt készre sütjük.

A receptvideót az ALDI YouTube csatornáján is megnézheti. Klikkeljen ide!