
Tavaszi sonkás quiche
Adagok:
4
Elkészítési idő:
(sütéssel együtt összesen)
60
Perc
Nehézségi fok:
Közepes
Hozzávalók
Hozzávalók:
- A tésztához:
- 200 g Aranykalász finomliszt
- Le Gusto só, bors
- 130 g Milfina vaj
- 1 db Goldland tojás
- A töltelékhez:
- 2 vastagabb szelet füstölt- főtt tarja
- 4 db Goldland tojás
- 100 ml Milfina tej
- 200 ml Milfina tejszín (30%)
- Le Gusto só, bors
- 180 g Milfina trappista sajt
- fél fej előfőzött brokkoli rózsáira szedve
- 4 szem koktélparadicsom
Elkészítés:
ElkészítésA tésztához a lisztet egy keverőtálban összekeverjük a sóval, borssal, elmorzsoljuk a hideg vajjal és összegyúrjuk a tojással. A piteformánál egy kicsit nagyobb méretű körlappá nyújtjuk, majd belerakjuk a formába, széleit levágjuk, alufóliával kibéleljük és feltöltjük szárazbabbal. 180 fokon 10 perc alatt elősütjük.
A töltelékhez a tojást kikeverjük a tejjel, a tejszínnel, sózzuk, borsozzuk, belereszeljük a sajtot és hozzáadjuk az előfőzött brokkolit és a felkockázott tarját. Az egészet összekeverjük és az elősütött tésztára öntjük.
Félbevágott koktélparadicsomokkal díszítjük és szintén 180 fokos sütőben, 30 perc alatt készre sütjük.
A receptvideót az ALDI YouTube csatornáján is megnézheti. Klikkeljen ide!