Töltött burgonya csilis burgonyapürével

Adagok: 4
Előkészítési idő: 60
Nehézségi fok: Könnyű
Hozzávalók
Hozzávalók:
  • 8 db nagy burgonya
  • 3 db piros hegyes paprika
  • 2 db csilipaprika, közepesen erős
  • 250 ml Milfina habtejszín
  • 1 ek Milfina teavaj
  • Le Gusto édesnemes fűszerpaprika
  • Le Gusto Fűszermalom bors
  • Le Gusto Fűszermalom só
  • fűszernövények a díszítéshez

Elkészítés:

Elkészítés

Melegítsük elő a sütőt (légkeveréses 180° C, felső-/alsó-sütés 200° C). Mossuk meg a burgonyát, tegyük tepsire és süssük kb. 40 percig a sütő középső rácsán. Vegyük ki a sütőből és tegyük félre. Ha kicsit lehűlt, vágjuk le a burgonyák tetejét és kaparjuk ki a belsejét. Ügyeljünk arra, hogy ne sérüljön meg a burgonya héja! Tisztítsuk meg a paprikát és a csilipaprikát, távolítsuk el a magokat, daraboljuk kockákra és tegyük egy edénybe. Adjuk hozzá a tejszínt és pépesítsük egy botmixerrel. Ízesítsük sóval és borssal, forraljuk fel, majd vegyük le a tűzhelyről. Adjuk a burgonya kikapart belsejét a tejszínhez és nyomjuk szét egy burgonyatörővel. Keverjünk össze mindent, majd ízesítsük sóval és paprikafűszerrel. Töltsük a burgonya-tejszín keveréket a kivájt burgonyákba. Tegyünk rá vajdarabokat és szórjuk meg fűszernövényekkel.

TIPP:
Ha szeretjük az erős ételeket, akkor használjunk kicsit több csilipaprikát!