
Töltött burgonya csilis burgonyapürével
- 8 db nagy burgonya
- 3 db piros hegyes paprika
- 2 db csilipaprika, közepesen erős
- 250 ml Milfina habtejszín
- 1 ek Milfina teavaj
- Le Gusto édesnemes fűszerpaprika
- Le Gusto Fűszermalom bors
- Le Gusto Fűszermalom só
- fűszernövények a díszítéshez
Elkészítés:
ElkészítésMelegítsük elő a sütőt (légkeveréses 180° C, felső-/alsó-sütés 200° C). Mossuk meg a burgonyát, tegyük tepsire és süssük kb. 40 percig a sütő középső rácsán. Vegyük ki a sütőből és tegyük félre. Ha kicsit lehűlt, vágjuk le a burgonyák tetejét és kaparjuk ki a belsejét. Ügyeljünk arra, hogy ne sérüljön meg a burgonya héja! Tisztítsuk meg a paprikát és a csilipaprikát, távolítsuk el a magokat, daraboljuk kockákra és tegyük egy edénybe. Adjuk hozzá a tejszínt és pépesítsük egy botmixerrel. Ízesítsük sóval és borssal, forraljuk fel, majd vegyük le a tűzhelyről. Adjuk a burgonya kikapart belsejét a tejszínhez és nyomjuk szét egy burgonyatörővel. Keverjünk össze mindent, majd ízesítsük sóval és paprikafűszerrel. Töltsük a burgonya-tejszín keveréket a kivájt burgonyákba. Tegyünk rá vajdarabokat és szórjuk meg fűszernövényekkel.
TIPP:
Ha szeretjük az erős ételeket, akkor használjunk kicsit több csilipaprikát!