Töltött mozzarellarolád

Adagok: 4
Elkészítési idő: 40 Perc
Nehézségi fok: Közepes
Hozzávalók
Hozzávalók:
  • egy csipet Le Gusto fűszermalom, tengeri só
  • 300 g Carloni mozzarella
  • 40 g Carloni pesto, rosso
  • 20 g Cucina Nobile olasz reszelt sajt
  • néhány salátalevél
  • kb. 4 darab paradicsom a paradicsomsalátához

Elkészítés:

Elkészítés

1. lépés: A vizet és a sót egy nagy edényben felforraljuk, majd alacsonyabbra vesszük ahőmérsékletet. A mozzarellát nagyobb kockákra vágjuk, és egy fémszűrőbe tesszük.

2. lépés: A mozzarellát 5 percig a forró, de nem forrásban lévő vízben melegítjük, amíg meg nemolvad.

3. lépés: Alufóliát helyezünk a munkaasztalra, amire egy ugyanilyen nagyságú frissentartó fóliát teszünk. A megolvadt sajtot kiszedjük a frissentartó fóliára, elegyengetjük, és kicsit hűtjük. Rákenjük a pestót és megszórjuk az olasz kemény sajttal. Az alufólia segítségével lassan feltekerjük. Ezután a fóliát mindkét végén lezárjuk egy-egy csomóval.

4. lépés: A tekercset meleg vízben, kb. 60 °C-on kb. 5 percig főzzük, majd lehűtjük és kb. 1 órán keresztül a hűtőszekrényben pihentetjük.

5. lépés: A tekercset vékonyra szeleteljük, és paradicsomsalátával, valamint salátalevéllel tálaljuk.