
Töltött paprika újragondolva
- A töltelékhez:
- 6 kaliforniai paprika
- 400 g Húsmester darált marhahús
- 1 db Azon melegében császárzsemle
- 1 fej hagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 doboz Gartenkrone csemegekukorica
- 1 db Goldland bio szabadtartású tojás
- 1 csomag petrezselyem
- Le Gusto Fűszermalom só
- Le Gusto Fűszermalom bors
- 1 teáskanál Le Gusto fűszerpaprika
- A mártáshoz:
- 2 doboz Carloni hámozott paradicsom
- Le Gusto Fűszermalom só
- Le Gusto Fűszermalom bors
- 1 csipet cukor
- 1 evőkanál Castello olasz ecet
Elkészítés:
ElkészítésA töltelékhez a zsemlét rövid időre áztassuk vízbe, hogy megpuhuljon, majd jól nyomkodjuk ki. A hagymát és a fokhagymát vágjuk apróra. A petrezselymet is vágjuk apróra, és csepegtessük le a kukoricát. A hozzávalókat keverjük össze a darált hússal és a tojással, majd fűszerezzük sóval, borssal és fűszerpaprikával.
Vágjuk le a paprika tetejét, és távolítsuk el a magházat. A húsos masszát töltsük be a paprikába, majd ismét helyezzük rá a paprika tetejét. A paprikákat tetejükkel felfelé állítsuk felfújtformába, vagy ahhoz hasonló sütőformába.
A mártáshoz vegyük ki a hámozott paradicsomokat a dobozból, vágjuk apróra, majd a dobozban található paradicsomlével együtt tegyük egy tálba. Sóval, borssal, cukorral és ecettel ízesítsük. A mártást öntsük a felfújtformába helyezett paprikákhoz, majd fedjük le. A töltött paprikákat a sütőben 200 °C-on alsó/felső sütés mellett (légkeverés esetén 180 °C-on) kb. 50 percig süssük.