Töltött paprika újragondolva

Adagok: 6
Előkészítési idő: Kb. 20 perc (sütési idő nélkül)
Nehézségi fok: Közepes
Hozzávalók
Hozzávalók:
  • A töltelékhez:
  • 6 kaliforniai paprika
  • 400 g Húsmester darált marhahús
  • 1 db Azon melegében császárzsemle
  • 1 fej hagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 doboz Gartenkrone csemegekukorica
  • 1 db Goldland bio szabadtartású tojás
  • 1 csomag petrezselyem
  • Le Gusto Fűszermalom só
  • Le Gusto Fűszermalom bors
  • 1 teáskanál Le Gusto fűszerpaprika
  • A mártáshoz:
  • 2 doboz Carloni hámozott paradicsom
  • Le Gusto Fűszermalom só
  • Le Gusto Fűszermalom bors
  • 1 csipet cukor
  • 1 evőkanál Castello olasz ecet

Elkészítés:

Elkészítés

A töltelékhez a zsemlét rövid időre áztassuk vízbe, hogy megpuhuljon, majd jól nyomkodjuk ki. A hagymát és a fokhagymát vágjuk apróra. A petrezselymet is vágjuk apróra, és csepegtessük le a kukoricát. A hozzávalókat keverjük össze a darált hússal és a tojással, majd fűszerezzük sóval, borssal és fűszerpaprikával.

Vágjuk le a paprika tetejét, és távolítsuk el a magházat. A húsos masszát töltsük be a paprikába, majd ismét helyezzük rá a paprika tetejét. A paprikákat tetejükkel felfelé állítsuk felfújtformába, vagy ahhoz hasonló sütőformába.

A mártáshoz vegyük ki a hámozott paradicsomokat a dobozból, vágjuk apróra, majd a dobozban található paradicsomlével együtt tegyük egy tálba. Sóval, borssal, cukorral és ecettel ízesítsük. A mártást öntsük a felfújtformába helyezett paprikákhoz, majd fedjük le. A töltött paprikákat a sütőben 200 °C-on alsó/felső sütés mellett (légkeverés esetén 180 °C-on) kb. 50 percig süssük.