Török köfte joghurtos mártással

Adagok: 6
Elkészítési idő: kb. 40 Perc
Nehézségi fok: Könnyű
Hozzávalók
Hozzávalók:
  • A köftéhez:
  • 1 nagy fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1/2 csokor petrezselyem
  • 500 g Húsmester darált marhahús
  • 1 ek. Knusperone zabpehely (különlegesen finom)
  • Bellasan olívaolaj a sütéshez
  • 1 tk. római kömény
  • 1/2 tk. Le Gusto fűszermalom szárított chili
  • ízlés szerint Le Gusto tengeri só és Le Gusto őrölt fekete bors
  • 12 db pálcika
  • A mártáshoz:
  • 100 g Natur Aktiv bio natúr joghurt
  • 100 g Milfina tejföl
  • 20 g metélőhagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • ízlés szerint Le Gusto tengeri só és Le Gusto őrölt fekete bors

Elkészítés:

Elkészítés

Köfte:

A vöröshagymát és a fokhagymát megtisztítjuk és kockára vágjuk. A petrezselymet megmossuk és felaprítjuk. A darált húst összekeverjük a petrezselyemmel, a vöröshagymával, a fokhagymával és a zabpehellyel, sóval, borssal ízesítjük. A masszából szilva alakú gombócokat formálunk, és feltűzzük a pálcikákra. Egy nagy serpenyőt felhevítünk, beleöntjük az olajat és a gombócok mindkét oldalát közepes hőfokon, kb. 4 - 6 perc alatt készre sütjük.

Mártás:

A metélőhagymát felaprítjuk, a fokhagymát megpucoljuk és apróra vágjuk. A hozzávalókat alaposan elkeverjük, majd sóval és borssal ízesítjük.