
Török köfte joghurtos mártással
Adagok:
6
Elkészítési idő:
kb.
40
Perc
Nehézségi fok:
Könnyű
Hozzávalók
Hozzávalók:
- A köftéhez:
- 1 nagy fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1/2 csokor petrezselyem
- 500 g Húsmester darált marhahús
- 1 ek. Knusperone zabpehely (különlegesen finom)
- Bellasan olívaolaj a sütéshez
- 1 tk. római kömény
- 1/2 tk. Le Gusto fűszermalom szárított chili
- ízlés szerint Le Gusto tengeri só és Le Gusto őrölt fekete bors
- 12 db pálcika
- A mártáshoz:
- 100 g Natur Aktiv bio natúr joghurt
- 100 g Milfina tejföl
- 20 g metélőhagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- ízlés szerint Le Gusto tengeri só és Le Gusto őrölt fekete bors
Elkészítés:
Elkészítés Köfte:
A vöröshagymát és a fokhagymát megtisztítjuk és kockára vágjuk. A petrezselymet megmossuk és felaprítjuk. A darált húst összekeverjük a petrezselyemmel, a vöröshagymával, a fokhagymával és a zabpehellyel, sóval, borssal ízesítjük. A masszából szilva alakú gombócokat formálunk, és feltűzzük a pálcikákra. Egy nagy serpenyőt felhevítünk, beleöntjük az olajat és a gombócok mindkét oldalát közepes hőfokon, kb. 4 - 6 perc alatt készre sütjük.
Mártás:
A metélőhagymát felaprítjuk, a fokhagymát megpucoljuk és apróra vágjuk. A hozzávalókat alaposan elkeverjük, majd sóval és borssal ízesítjük.