
Tonhalsteak
- 4 db Gourmet tonhalsteak, darabonként 160 g
- 2 ek. Castello olívaolaj
- 4 db Goldland tojás
- 3 ek. Castello olasz balzsamecet
- ízlés szerint Le Gusto tengeri só
- Le Gusto fekete bors (fűszermalom)
- A salátához:
- 100 g újhagyma
- ½ db piros, zöld és sárga paprika
- 1 db paradicsom
- 10 g friss koriander
- ízlés szerint Le Gusto tengeri só
- Le Gusto fekete bors (fűszermalom)
- 2 ek. Castello olívaolaj
- ½ db lime leve
- ízlés szerint petrezselyemzöld
Elkészítés:
ElkészítésA zöldségeket megmossuk. A paradicsomot negyedeljük és a magjait eltávolítjuk. Kivágjuk a paprika magjait is, és mindkettőt egyforma kis darabokra kockázzuk fel. Az újhagymát felkarikázzuk és a koriandert felaprítjuk. Mindent összekeverünk, sózzuk-borsozzuk és 5 percre a hűtőbe tesszük. Tálalás előtt olívaolajjal és a lime kifacsart levével locsoljuk meg.
A tojásokat egyenként egy-egy kis csészébe törjük fel. Beleöntjük a balzsamecetet kb. fél liter sós vízbe, és kis lángon feltesszük forrni. A tojásokat egyenként a vízbe engedjük, és a vizet egy kanállal óvatosan megkeverjük. Minden tojást kb. két percig kell főzni.Egy serpenyőben olívaolajat hevítünk és a tonhalsteak mindkét oldalát nagy lángon hirtelen megpirítjuk. A steaket nem szabad átsütni.
Tálaláskor a halat a saláta tetejére helyezzük, majd erre tesszük a posírozott tojást. Ízlés szerint sózzuk-borsozzuk. Fogásunkat finomra aprított petrezselyemzölddel, limekarikákkal díszíthetjük.