Tonhalsteak

Adagok: 2
Elkészítési idő: 40 Perc
Nehézségi fok: Közepes
Hozzávalók
Hozzávalók:
  • 4 db Gourmet tonhalsteak, darabonként 160 g
  • 2 ek. Castello olívaolaj
  • 4 db Goldland tojás
  • 3 ek. Castello olasz balzsamecet
  • ízlés szerint Le Gusto tengeri só
  • Le Gusto fekete bors (fűszermalom)
  • A salátához:
  • 100 g újhagyma
  • ½ db piros, zöld és sárga paprika
  • 1 db paradicsom
  • 10 g friss koriander
  • ízlés szerint Le Gusto tengeri só
  • Le Gusto fekete bors (fűszermalom)
  • 2 ek. Castello olívaolaj
  • ½ db lime leve
  • ízlés szerint petrezselyemzöld

Elkészítés:

Elkészítés

A zöldségeket megmossuk. A paradicsomot negyedeljük és a magjait eltávolítjuk. Kivágjuk a paprika magjait is, és mindkettőt egyforma kis darabokra kockázzuk fel. Az újhagymát felkarikázzuk és a koriandert felaprítjuk. Mindent összekeverünk, sózzuk-borsozzuk és 5 percre a hűtőbe tesszük. Tálalás előtt olívaolajjal és a lime kifacsart levével locsoljuk meg.
A tojásokat egyenként egy-egy kis csészébe törjük fel. Beleöntjük a balzsamecetet kb. fél liter sós vízbe, és kis lángon feltesszük forrni. A tojásokat egyenként a vízbe engedjük, és a vizet egy kanállal óvatosan megkeverjük. Minden tojást kb. két percig kell főzni.Egy serpenyőben olívaolajat hevítünk és a tonhalsteak mindkét oldalát nagy lángon hirtelen megpirítjuk. A steaket nem szabad átsütni.
Tálaláskor a halat a saláta tetejére helyezzük, majd erre tesszük a posírozott tojást. Ízlés szerint sózzuk-borsozzuk. Fogásunkat finomra aprított petrezselyemzölddel, limekarikákkal díszíthetjük.