Uborkás-füstölt lazacos tekercs mini palacsintákon

Adagok: 4
Előkészítési idő: kb. 40 perc
Nehézségi fok: Könnyű
Hozzávalók
Hozzávalók:
  • 1 db kígyóuborka
  • 1 db Natur Aktiv bio citrom
  • 100 g Milfina Cottage cheese
  • 400 g Almare Seafood ASC füstölt lazac
  • 2 ág friss kapor
  • Le Gusto só
  • Le Gusto bors
  • A palacsintákhoz:
  • 1/2 csomag Bella sütőpor
  • 110 g Aranykalász búzafinomliszt
  • 75 ml Milfina teljes tej
  • 110 g Milfina joghurt 3,6% zsírtartalommal
  • 2 db Goldland bio szabadtartású tojás
  • 1 csipet Le Gusto só
  • 2 evőkanál Osana napraforgóolaj
  • 12 db dekorációs nyárs

Elkészítés:

Elkészítés

Az uborkát forró víz alatt alaposan mossuk meg és hosszában zöldséghámozó segítségével vágjuk kb. 3 mm vastag szeletekre. Ezután mossuk meg a citromot is forró vízzel majd reszeljük le a héját. Az uborkaszeleteket kenjük meg cottage cheese-zel, ízesítsük sóval és borssal, végül szórjuk meg egy kevés reszelt citromhéjjal. Ezt követően a füstölt lazacot vágjuk ugyanilyen szélességűre, helyezzük az uborkaszeletekre és tekerjük fel. Egy fa nyárs segítségével rögzítsük őket.

A palacsintatésztához keverjük a lisztet a sütőporral, majd adjuk hozzá a tejet, joghurtot, tojásokat, kevés sót, és keverjük sima tésztává. Egy bevonatos serpenyőben forrósítsunk egy kevés olajt és egymás után süssük ki a palacsintákat. A tészta kb. 12 darab 8 cm átmérőjű palacsintához elegendő.

Az uborkás-füstölt lazacos tekercseket helyezzük a palacsintákra és díszítsük kaporral.

TIPP:
Ha az uborka belül nagyon üveges, akkor túl hideg helyen tárolták.