Vajban sült lazac

Adagok: 2
Elkészítési idő: 40 Perc
Nehézségi fok: Közepes
Hozzávalók
Hozzávalók:
  • 30 dkg Gourmet norvég lazacfilé
  • 2 gerezd fokhagyma
  • ízlés szerint Le Gusto tengeri só
  • ízlés szerint Le Gusto fekete bors
  • 1 db citrom héja
  • 4 dkg Milfina teavaj
  • A körethez:
  • 1 kisebb fej saláta
  • 1 db kisebb fej lilahagyma
  • 5-6 db koktélparadicsom
  • 1/2 kg apróbb burgonya
  • 1 csokor kapor (vagy Le Gusto kapor)
  • 1/2 citrom leve
  • ízlés szerint spárga

Elkészítés:

Elkészítés
  1. A lazacfilét papírtörlővel szárazra töröljük. A zúzott fokhagymát egy kevés sóval együtt a halba dörzsöljük. Megszórjuk frissen aprított borssal, majd ráreszeljük a citrom héját. Egy tepsibe sütőpapírt teszünk, majd ráfektetjük a halszeleteket. Felszeleteljük a vajat és a halra helyezzük. 180°C-ra előmelegített sütőben 15 percig sütjük.
  2. Míg sül a lazac, elkészítjük a köretet.
  3. A salátát, a hagymát, a paradicsomot és a kaprot alaposan megmossuk. A paradicsomot, a hagymát és a kaprot tetszés szerinti nagyságúra aprítjuk, a salátaleveleket kisebb darabokra tépkedjük, majd ízlés szerint sóval és borssal megszórjuk.
  4. Az elkészült lazacot a salátaágyra helyezzük, ízlés szerint a fél citrom kifacsart levével meglocsoljuk.
  5. A burgonyákat meghámozzuk és egészben megfőzzük. A puha burgonyákat felforrósított vajon megforgatjuk és kaporral megszórjuk, majd tálaljuk. Ízlés szerint spárgát is kínálhatunk hozzá.