
Vegán chili con quinoa
- 200 g Natur Aktiv bio quinoa mix
- 300 ml víz
- 1 piros húsú paprika
- 1 zöld húsú paprika
- 1 pepperoni
- 1 cukkíni
- 1 fej hagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 ek Osana napraforgóolaj
- 1 doboz Carloni darabolt paradicsom
- 1 doboz Gartenkrone kidney bab
- Le Gusto só
- Le Gusto bors
- 2 tk Le Gusto paprika, édesnemes
- 1 doboz Gartenkrone kukorica
- 1 csokor sima levelű petrezselyem
Elkészítés:
ElkészítésA quinoát meleg vízzel leöblítjük, lecsepegtetjük. A vízzel rövid időre felforraljuk, majd alacsony hőfokon 20 percig pároljuk.
A paprikát megmossuk, hosszában félbevágjuk, magházát eltávolítjuk, majd feldaraboljuk. A pepperonit finomra aprítjuk, a megmosott cukkínit felaprítjuk. A hagymát meghámozzuk, és finomra aprítjuk. A fokhagymagerezdeket meghámozzuk, majd finomra aprítjuk. A hagymakockákat és a fokhagymát forró olajban üvegesre pároljuk. A cukkínit, paprikakockákat és pepperonit hozzáadjuk. Rövid ideig pirítjuk. A konzerv paradicsomot és a kidney babot hozzákeverjük. Sóval, borssal és pirospaprikával erőteljesen megfűszerezzük. Körülbelül 20 percig pároljuk. A főzési idő vége előtt röviddel hozzáadjuk a kukoricát és a quinoát. Megszórjuk aprított petrezselyemmel, és ha szükséges, még egyszer fűszerezzük.