Vegán chili con quinoa

Adagok: 4
Elkészítési idő: kb. 30 perc, főzési idő: kb. 30 perc, teljes időszükséglet: kb. 60 Perc
Nehézségi fok: Könnyű
Hozzávalók
Hozzávalók:
  • 200 g Natur Aktiv bio quinoa mix
  • 300 ml víz
  • 1 piros húsú paprika
  • 1 zöld húsú paprika
  • 1 pepperoni
  • 1 cukkíni
  • 1 fej hagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 ek Osana napraforgóolaj
  • 1 doboz Carloni darabolt paradicsom
  • 1 doboz Gartenkrone kidney bab
  • Le Gusto só
  • Le Gusto bors
  • 2 tk Le Gusto paprika, édesnemes
  • 1 doboz Gartenkrone kukorica
  • 1 csokor sima levelű petrezselyem

Elkészítés:

Elkészítés

A quinoát meleg vízzel leöblítjük, lecsepegtetjük. A vízzel rövid időre felforraljuk, majd alacsony hőfokon 20 percig pároljuk.

A paprikát megmossuk, hosszában félbevágjuk, magházát eltávolítjuk, majd feldaraboljuk. A pepperonit finomra aprítjuk, a megmosott cukkínit felaprítjuk. A hagymát meghámozzuk, és finomra aprítjuk. A fokhagymagerezdeket meghámozzuk, majd finomra aprítjuk. A hagymakockákat és a fokhagymát forró olajban üvegesre pároljuk. A cukkínit, paprikakockákat és pepperonit hozzáadjuk. Rövid ideig pirítjuk. A konzerv paradicsomot és a kidney babot hozzákeverjük. Sóval, borssal és pirospaprikával erőteljesen megfűszerezzük. Körülbelül 20 percig pároljuk. A főzési idő vége előtt röviddel hozzáadjuk a kukoricát és a quinoát. Megszórjuk aprított petrezselyemmel, és ha szükséges, még egyszer fűszerezzük.