Zacskóban sült gombás szűzpecsenye

Adagok: 2
Előkészítési idő: 40
Nehézségi fok: Közepes
Hozzávalók
Hozzávalók:
  • 100 g csiperke
  • 8 db Gartenkrone Cornichons
  • savanyú uborka édesítőszerrel
  • 2 szelet Húsmester szűzpecsenye
  • 2 ek Osana napraforgóolaj
  • 75 ml Castello olasz ecet
  • 1 ek virágméz
  • Le Gusto Fűszermalom só
  • Le Gusto Fűszermalom bors
  • egy kevés friss majoránna
  • 2 db Folio sütőpapír-ív, konyhai cérna

Elkészítés:

Elkészítés

Tisztítsuk meg a gombát. A nagyobb fejeket (kalapokat) vágjuk négy, a kisebbeket két részre. A csemegeuborkákat vágjuk vékony szeletekre. A szűzpecsenyéről először itassuk fel a nedvességet, forrósítsuk fel az olajat, majd a hússzeletek mindkét oldalát süssük 2-2 percig. Ezután a szeleteket helyezzük egy-egy sütőpapírra. A csiperkét pirítsuk 1-2 percig abban az olajban, amelyben a húst sütöttük, tegyük hozzá a csemegeuborkát, és öntsük hozzá az ecetet. Keverjük hozzá a mézet, és ízesítsük sóval, borssal. A gombás keveréket osszuk el a hússzeleteken, majd a sütőpapírt a konyhai cérna segítségével kössük össze zacskókká.
Melegítsük elő a sütőt (légkeverés mellett 140°C, alsó/felső fűtés esetén 160 °C), és süssük készre a húst.
Tálaljuk a zacskókban vagy tányéron, majd díszítsük friss majoránnával.