Eper-rozmaring fizz

Adagok: 4
Elkészítési idő: 5 Perc
Nehézségi fok: Könnyű
Hozzávalók
Hozzávalók:
  • Rozmaringos cukorszirup:
  • 200 ml víz
  • 320 g kristálycukor
  • 4 szál friss rozmaring
  • Eper-rozmaring fizz:
  • 200 g eper
  • 75 ml rozmaringos cukorszirup
  • 80 ml vodka
  • 375 ml prosecco
  • jég
  • díszítéshez 1 szál friss rozmaring

Elkészítés:

Elkészítés

Rozmaringos cukorszirup: Egy lábasban 200 ml vízhez hozzáadunk 320 g kristálycukrot és 4 szál friss rozmaringot. Addig főzzük, amíg a cukor teljesen fel nem oldódik. Szobahőmérsékletűre hűtjük, sterilizált üvegbe töltjük és hűtőben tároljuk.

Eper-rozmaring fizz: Az epret és a rozmaringos cukorszirupot egy turmixgépbe tesszük, és addig hagyjuk dolgozni a gépet, míg pürés állagot kapunk. A kapott pürét pohárba öntjük, és hozzáadjuk a jeget és a vodkát, majd egy kanállal összeverjük, végül felöntjük a proseccoval. Eperrel, rozmaringszállal díszítjük.