
Eper-rozmaring fizz
Adagok:
4
Elkészítési idő:
5
Perc
Nehézségi fok:
Könnyű
Hozzávalók
Hozzávalók:
- Rozmaringos cukorszirup:
- 200 ml víz
- 320 g kristálycukor
- 4 szál friss rozmaring
- Eper-rozmaring fizz:
- 200 g eper
- 75 ml rozmaringos cukorszirup
- 80 ml vodka
- 375 ml prosecco
- jég
- díszítéshez 1 szál friss rozmaring
Elkészítés:
ElkészítésRozmaringos cukorszirup: Egy lábasban 200 ml vízhez hozzáadunk 320 g kristálycukrot és 4 szál friss rozmaringot. Addig főzzük, amíg a cukor teljesen fel nem oldódik. Szobahőmérsékletűre hűtjük, sterilizált üvegbe töltjük és hűtőben tároljuk.
Eper-rozmaring fizz: Az epret és a rozmaringos cukorszirupot egy turmixgépbe tesszük, és addig hagyjuk dolgozni a gépet, míg pürés állagot kapunk. A kapott pürét pohárba öntjük, és hozzáadjuk a jeget és a vodkát, majd egy kanállal összeverjük, végül felöntjük a proseccoval. Eperrel, rozmaringszállal díszítjük.