
Fahéjas csokoládéital
Adagok:
4
Előkészítési idő:
5
Nehézségi fok:
Könnyű
Hozzávalók
Hozzávalók:
- 100 ml Milfina tejszínhab
- 500 ml Milfina tartós tej, zsírtartalom: 3,5%
- 1 tk Le Gusto fahéj
- 150 g Moser Roth finom étcsokoládé 70 %
- 20 g cukor
- 1 csomag Bella vaníliás cukor
- ---
- A díszítéshez:
- Le Gusto fahéj
- Kevés aprított Moser Roth finom étcsokoládé 70 %
Elkészítés:
ElkészítésA tejszínt egy konyhai mixer (habverő) segítségével keverjük krémesre. A tejet forraljuk fel a fahéjjal, majd vegyük le a tűzhelyről. Vágjuk nagyobb darabokra a csokoládét, majd a cukorral és a vaníliás cukorral együtt tegyük bele a forró tejbe, és keverjük össze. Töltsük csészékbe és tegyünk rá tejszínhabot.
Egy kevés fahéjporral és aprított csokoládéval díszítsük.