Forralt bor gyömbérrel és citrommal

Adagok: 5
Elkészítési idő: kb. 30 Perc
Nehézségi fok: Könnyű
Hozzávalók
Hozzávalók:
  • 20 g gyömbér
  • 2 darab kezeletlen héjú citrom
  • 100 g Happy Harvest kristálycukor
  • 2 rúd Bella fahéj
  • 10 darab szegfűszeg
  • 1 l Mátra Irsai Olivér, száraz fehérbor
  • 1/8 l Silverstone barna rum

Elkészítés:

Elkészítés

A gyömbért meghámozzuk, és felszeleteljük. Az egyik citrom levét kifacsarjuk, a másikat karikákra vágjuk. A gyömbért a cukorral, a citrom levével, a fahéjrudakkal, a szegfűszeggel és a borral felforraljuk, majd lassú tűzön kb. 5 percig főzzük. 

A fahéjat, szegfűszeget és gyömbért kivesszük a forralt borból, hozzáadjuk a rumot és a citromkarikákat. Forrón kínáljuk.