
Forralt bor gyömbérrel és citrommal
Adagok:
5
Elkészítési idő:
kb.
30
Perc
Nehézségi fok:
Könnyű
Hozzávalók
Hozzávalók:
- 20 g gyömbér
- 2 darab kezeletlen héjú citrom
- 100 g Happy Harvest kristálycukor
- 2 rúd Bella fahéj
- 10 darab szegfűszeg
- 1 l Mátra Irsai Olivér, száraz fehérbor
- 1/8 l Silverstone barna rum
Elkészítés:
ElkészítésA gyömbért meghámozzuk, és felszeleteljük. Az egyik citrom levét kifacsarjuk, a másikat karikákra vágjuk. A gyömbért a cukorral, a citrom levével, a fahéjrudakkal, a szegfűszeggel és a borral felforraljuk, majd lassú tűzön kb. 5 percig főzzük.
A fahéjat, szegfűszeget és gyömbért kivesszük a forralt borból, hozzáadjuk a rumot és a citromkarikákat. Forrón kínáljuk.