
Mandulás-mazsolás puncs
Adagok:
4
Elkészítési idő:
125
Perc
Nehézségi fok:
Könnyű
Hozzávalók
Hozzávalók:
- 1 darab narancs
- 750 ml Villányi Cuvée száraz vörösbor
- 250 ml Old Hopking fehér rum vagy Zaranoff vodka
- 200 g Happy Harvest Fairtrade nádcukor (finom)
- 20 darab kardamommag
- 10 darab Le Gusto egész szegfűszeg
- 1 darab Bella egész fahéjrúd
- 1 darab friss gyömbér (kb. 3 cm)
- 70 g Sweet Valley mazsola
- 1 darab Csillagánizs
- egy kevés Happy Harvest szeletelt mandula
Elkészítés:
ElkészítésA narancs héját lereszeljük, és kipréseljük a narancs levét. A narancshéjat, a narancslevet és a többi hozzávalót a mandula kivételével felhevítjük egy nagy edényben, és kb. 2 órán át lassú tűzön főzzük, majd átszűrjük egy szűrővel, végül a glöggöt mandulával tálaljuk.
ALDI Tipp: Az alkoholmentes változathoz cseréljuk ki a vörösbort es a rumot/vodkát fekete teára.