Mandulás-mazsolás puncs

Adagok: 4
Elkészítési idő: 125 Perc
Nehézségi fok: Könnyű
Hozzávalók
Hozzávalók:
  • 1 darab narancs
  • 750 ml Villányi Cuvée száraz vörösbor
  • 250 ml Old Hopking fehér rum vagy Zaranoff vodka
  • 200 g Happy Harvest Fairtrade nádcukor (finom)
  • 20 darab kardamommag
  • 10 darab Le Gusto egész szegfűszeg
  • 1 darab Bella egész fahéjrúd
  • 1 darab friss gyömbér (kb. 3 cm)
  • 70 g Sweet Valley mazsola
  • 1 darab Csillagánizs
  • egy kevés Happy Harvest szeletelt mandula

Elkészítés:

Elkészítés

A narancs héját lereszeljük, és kipréseljük a narancs levét. A narancshéjat, a narancslevet és a többi hozzávalót a mandula kivételével felhevítjük egy nagy edényben, és kb. 2 órán át lassú tűzön főzzük, majd átszűrjük egy szűrővel, végül a glöggöt mandulával tálaljuk.
 

ALDI Tipp: Az alkoholmentes változathoz cseréljuk ki a vörösbort es a rumot/vodkát fekete teára.