
Tojáslikőr
Adagok:
4
Elkészítési idő:
230
Perc
Nehézségi fok:
Nehéz
Hozzávalók
Hozzávalók:
- 1 darab vaníliarúd
- 5 darab Goldland tojás sárgája
- 125 g Happy Harvest kristálycukor
- 350 ml Milfina habtejszín
- 250 ml Silverstone barna rum
- egy kevés Le Gusto őrölt fahéj
- egy kevés Le Gusto őrölt szerecsendió
Elkészítés:
ElkészítésA tojássárgákat egy fémtálba tesszük, összekeverjük a cukorral és a vaníliarúd kikapart magjával, majd forró vízfürdő felett habosra verjük és óvatosan belekeverjük a tejszínt. Amint a massza eléri a krémes állagot, levesszük az edényt a tűzhelyről és belekeverjük a rumot. Fahéjjal és szerecsendióval ízesítjük. A kész tojáslikőrt kb. 3 órán keresztül hűlni hagyjuk, majd üvegekbe töltjük.