Tojáslikőr

Adagok: 4
Elkészítési idő: 230 Perc
Nehézségi fok: Nehéz
Hozzávalók
Hozzávalók:
  • 1 darab vaníliarúd
  • 5 darab Goldland tojás sárgája
  • 125 g Happy Harvest kristálycukor
  • 350 ml Milfina habtejszín
  • 250 ml Silverstone barna rum
  • egy kevés Le Gusto őrölt fahéj
  • egy kevés Le Gusto őrölt szerecsendió

Elkészítés:

Elkészítés

A tojássárgákat egy fémtálba tesszük, összekeverjük a cukorral és a vaníliarúd kikapart magjával, majd forró vízfürdő felett habosra verjük és óvatosan belekeverjük a tejszínt. Amint a massza eléri a krémes állagot, levesszük az edényt a tűzhelyről és belekeverjük a rumot. Fahéjjal és szerecsendióval ízesítjük. A kész tojáslikőrt kb. 3 órán keresztül hűlni hagyjuk, majd üvegekbe töltjük.