Tojáslikőrős forró kakaó

Adagok: 4
Előkészítési idő: 15
Nehézségi fok: Könnyű
Hozzávalók
Hozzávalók:
  • 500 ml Milfina tartós tej, zsírtartalom: 3,5 %
  • 1 ek cukor
  • 1 csomag Bella vaníliás cukor
  • 150 ml Riquet tojáslikőr 16%
  • 150 g Moser Roth finom étcsokoládé 70 %
  • ---
  • A díszítéshez:
  • Le Gusto fahéj

Elkészítés:

Elkészítés

Előző este melegítsünk fel 100 ml tejet, amelybe előzőleg mézeskalács fűszerkeveréket és narancshéjat tettünk. A narancshéjat ezután távolítsuk el. Fogyasztás előtt a maradék tejet cukorral, vaníliás cukorral és tojáslikőrrel melegítsük meg. Vágjuk apróra a csokoládét, és a forró tojáslikőrös tejben oldjuk fel. Az előző napon elkészített fűszeres tejet melegítsük fel, és egy tejhabosító vagy botmixer segítségével habosítsuk fel. A tojáslikőrös kakaót töltsük poharakba vagy csészékbe.

A fűszeres tejhabot osszuk el rajtuk, majd tetszés szerint díszítsük fahéjporral. Azonnal szolgáljuk fel.

Tipp:
Üveg csészék vagy poharak használata esetén először öntsünk egy kortynyi tojáslikőrt a csészébe vagy pohárba, majd a tojáslikőrös kakaót egy kanál hátoldala segítségével óvatosan öntsük hozzá, így a csésze vagy pohár fenekén látható marad a tojáslikőr.