Mi a fontos dinnyénél?

...az érettség: kicsit furcsának tűnik, amikor azt látjuk egy üzletben, hogy valaki a füléhez tart egy dinnyét és megkopogtatja, de ez a legjobb módja annak, hogy megállapítsuk, hogy érett dinnyét tartunk-e a kezünkben. A hangnak tompán és üregesen kell szólnia - az éretlen dinnye alig ad ki hangot és ráadásul könnyebb, mint az érett gyümölcs. A sárgadinnye illata ezen kívül nagyon édes, ha a dinnye érett.

...az utóérés: ha nem érett gyümölcsöt vásárolt, úgy semmi probléma, csak hagyja a dinnyét szobahőmérsékleten megérni. A már érett gyümölcsöket legjobb, ha frissen-tartó fóliába csomagolja, és a hűtőszekrénybe teszi.

...a lefagyasztás: ha le szeretné fagyasztani a dinnyét, akkor előzőleg darabolja össze, vagy dinnyekanállal vájjon ki golyókat a gyümölcshúsból. Ily módon kiválóan lefagyasztható a gyümölcs kisebb adagokban és minden évszakban élvezhető!

...a feldolgozás: a dinnyéből pürésítve mindenféle ízletes étel és ital varázsolható - például csodálatosan gyümölcsös turmixok, amelyek tökéletes felfrissülést kínálnak egy forró nyári napon. Különféle koktélokban is használható dinnyelé, például egy klasszikus Piña Coladában ananászlé helyett.