Friss és megbízható élelmiszereket kínálunk

Vásárlóinknak jó minőségű élelmiszereket szeretnénk kínálni, és megbízható partnerük kívánunk lenni a minőségi és kiegyensúlyozott táplálkozás terén. Ennek megfelelően magasak az elvárásaink termékeink kifogástalan minősége és frissessége tekintetében. Ezt minőségirányítási osztályunk által biztosítjuk – termékeink ellenőrzésének és továbbfejlesztésének elrendelésével, tanúsítványok  bekérésével, valamint folyamatos szigorú ellenőrzésekkel. Ez természetesen kiterjed a hűtési lánc betartására is. Ezek olyan szempontok, amelyeket részben szigorúbban ítélünk meg, mint a törvényhozók.

Folyamatos továbbfejlesztések

Beszerzőink a beszállítókkal és külső szakértőkkel együttműködve, folyamatosan dolgoznak termékeink továbbfejlesztésén – például az ízek javításán, vagy a táplálkozás-élettani érték növelésén. Ezen felül új termékcsaládokat is kifejlesztünk, hogy a fogyasztók folyton változó igényeinek és szükségleteinek mindig optimálisan meg tudjunk felelni.

Érzékszervi, kémiai és mikrobiológiai vizsgálatok

Termékeinket rendszeres érzékszervi, kémiai és mikrobiológiai laborvizsgálatoknak vetjük alá. Beszállítóinknak már a termék bemutatásakor át kell adniuk a független intézetek teljes körű vizsgálati tanúsítványait. Ezt követően független külső szaklaboratóriumokat bízunk meg párhuzamosan a vizsgálattal. Folyamatosan arra törekszünk, hogy termékeinket egyre tovább tudjuk fejleszteni. 

Kötelező érvényű tanúsítás elismert élelmiszerbiztonsági szabványok szerint

Annak érdekében, hogy a szigorú normák betartását az élelmiszerbiztonság és higiénia területein már a gyártásnál biztosítsuk, beszállítóinktól megköveteljük az élelmiszerekre vonatkozó tanúsítványt. International Featured Standards (IFS), BRCI, FSSC 22000 

A hűtési lánc szigorú betartása

A friss és mélyhűtött termékek esetében is döntő biztonsági kritériumot jelent a hűtési lánc konzekvens betartása. Meghatároztuk az egyes termékekre vonatkozó specifikus minimum- és maximumhőmérsékleteket, amelyek részben szigorúbbak a törvényben előírt értékeknél. A hőmérsékletek betartását rendszeresen ellenőrizzük és dokumentáljuk – az áru beszállításakor, a logisztikai központjainkban történő raktározás során, az üzletekbe történő kiszállításkor, valamint az üzletek hűtőpultjaiban és hűtőkamráiban. 

Átfogó termékjelölés

A biztonság számunkra a termékek átfogó jelölését is jelenti. A törvényi előírásokon túlmenően önkéntes kötelezettséget vállaltunk arra, hogy valamennyi érintett, csomagolt élelmiszeren feltüntessük az ALDI tápérték-táblázatot. Ezen felül szeretnénk vevőinknek részletesebb tájékoztatással többletértéket nyújtani, így rendelkezésükre bocsátani az adott termékek gyártására, összetevőire és származására vonatkozó minden olyan releváns információt, amelyre a vásárlási döntéshez szükségük van.