Főbb tápanyagok feltűntetve

A cukor és a zsírok valóban részei a kiegyensúlyozott táplálkozásnak? Igen! A cukrok és a zsírok, a vitaminokhoz és az ásványi anyagokhoz hasonlóan, az egészséges felnőttek, fiatalok és gyermekek kiegyensúlyozott étrendjének lényeges alkotóelemei. A kiegyensúlyozott étrend alatt a táplálkozási szakemberek olyan tápanyagok együttesét értik, amelyek fedezik a szervezet átlagos napi szükségletét fehérjéből, szénhidrátból, zsírból, élelmi rostból, vitaminból, ásványi anyagból, valamint nátriumból és sóból. Ahhoz, hogy vevőink megtervezhessék egészséges étrendjüket, az ALDI legtöbb sajátmárkás termékén tápérték-táblázatot helyez el.

Szakértők ajánlásával

Az ALDI tápérték-táblázata tájékoztatja Önt egy adag termék energiatartalmáról, a különféle tápanyagok mennyiségéről, és arról, hogy hány százalékát fedezik az átlagos napi szükségletnek. Az ALDI termékeken feltüntetett tápérték-táblázat az Európai Élelmiszeripari Egyesület (FoodDrinkEurope, azelőtt CIAA), valamint független dietetikusok javaslatait követi.

Napi szükséglet feltüntetése
Az ALDI tápérték-táblázatán feltüntetett Irányadó Napi Beviteli Érték (INBÉ) jelzi egy felnőtt nő kiegyensúlyozott napi étrendjéhez szükséges kalóriabevitel mennyiségét, 2000 kilokalóriás (kcal) étrend alapján.
Táplálkozási szakértők ezt az értéket tartják irányadónak a lakosság nagy része számára.