Biominőség az ALDI-nál

Egyre több fogyasztó szeretne tudatosan táplálkozni, és egyre nagyobb az igény az egészséges és környezetbarát módon előállított élelmiszerre. Az ellenőrzött ökológiai gazdálkodás az ALDI számára is igen fontos. 2003 közepe óta válogatott biotermékek egyre növekvő választékát kínáljuk minden üzletünkben. Azonban nemcsak az egyre növekvő keresletre, hanem az ezekkel a különleges élelmiszerekkel való felelős bánásmódra is odafigyelünk: ezt bizonyítja biomárkánk a „Natur aktiv” is. Bio-beszállítóink szenvedélyesen vetik bele magukat a környezetbarát és fenntartható termelésbe. Nap, mint nap azért dolgoznak a szigorú bioszabványok betartásával, hogy az Ön igényeinek megfelelő, első osztályú termékeket állíthassanak elő.

A bioszabványokat egész Európában törvényileg szabályozzák az alábbi alapelvek mentén:

  • A biotermelők kizárólag szerves anyagokkal trágyáznak, és nem használnak semmiféle vegyi-szintetikus vagy génkezelt növényvédőszert.
  • A biogazdálkodás nem arra irányul, hogy a mezőgazdasági üzemet különböző műszaki beavatkozásokkal egyre inkább leegyszerűsítse, hanem arra, hogy a talaj, a növények és az állatok természetes szabályozó és ellenállóképességét elősegítse, és így tartsa fenn a biológiai aktivitást.
  • A bio-rendelet követelményeit alkalmazni kell a teljes termelés, valamint a mezőgazdasági termékek feldolgozása és jelölése során.
  • Ide tartoznak az állattartásra vonatkozó szabályozások is: rendszeres kihajtás a szabadba, a fajtának megfelelő istállóban való tartás, valamint etetés, a biotakarmányok előtérbe helyezésével.
  • A fenti előírások betartását évente egy alkalommal akkreditált bio-ellenőrző szervezet végzi. Minden olyan vállalkozásnak, amely valamely módon részt vesz biotermékek előállításában, ezzel kapcsolatos logisztikai szolgáltatásokban vagy biotermékek értékesítésében, rendelkeznie kell egy érvényes bio-ellenőrzési szerződéssel.

„Natur aktiv“ – nevében az erőssége!

2003 óta kínálunk a „Natur aktiv” márkanév alatt biotermékeket, amelyek az Európai Unió 834/2007 számú BIO-rendeletének előírásai alapján készülnek, és akkreditált bio-ellenőrző szervezetek által ellenőrzöttek. A „Natur aktiv“ termékek közé való felvétel előfeltétele, hogy a termék megbízhatóan, elegendő mennyiségben, valamint állandó minőségben szállítható legyen. A bio-biztonság témakörére kezdettől fogva igen nagy hangsúlyt fektettünk, még a törvényi előírásokon túlmenően is. Ezért a márka bevezetése óta intenzíven együttműködünk egy ARGE Bio nevű külső, független bio-szervezettel. „Natur aktiv“ beszállítóinktól elvárjuk az ARGE biztonsági szabályainak betartását, ezt pedig külső minőségbiztosítási szervezet segítségével ellenőrizzük. A bio üzletágban működő, tapasztalt, független szakértők rendszeres időközönként auditálják beszállítóinkat, és azok albeszállítóit. Az egészen a nyersanyagok szintjéig történő ellenőrzés révén biztosítani tudjuk, hogy a bio-rendelet megvalósítása során külföldön is az osztrák mércét alkalmazzák.