A törvényben megköveteltnél szigorúbban

Az élelmiszer-biztonság a nyersanyagok kiválasztásánál kezdődik, és a fogyasztók tányérján ér véget. Vezető diszkontláncként nagy a felelősségünk a fogyasztókkal szemben, és ennek szigorú minőségi normákkal és átfogó ellenőrzési rendszerrel teszünk eleget. Nem kerülhet polcainkra olyan termék, amelyet nem teszteltünk átfogóan és nem analizáltattunk laboratóriumban.

Megköveteljük az International Food Standard szerinti tanúsítványt

Annak érdekében, hogy a szigorú normák betartását az élelmiszerbiztonság és higiénia területein már a gyártásnál biztosítsuk, beszállítóinktól megköveteljük az International Featured Standards Food (IFS) szerinti tanúsítványt. A fenti tanúsítások alapját nagyszabású minőségbiztosítási rendszer képezi, amely szigorú higiéniai előírásokat, valamint a teljes termék- és beszállítói láncon belül nagyfokú átláthatóságot biztosít.  Az átfogó dokumentációs kötelezettségnek köszönhetően pontról pontra végigkövethető, mikor és hol került előállításra egy-egy termék. Valamennyi IFS-tanúsítással rendelkező vállalatot független intézetek ellenőriznek rendszeresen.

Érzékszervi, vegyi és mikrobiológiai ellenőrzések

A biztonságos élelmiszerek arról ismerhetők fel, hogy a lehető legnagyobb mértékben mentesek minden nemkívánatos anyagtól. Termékeinket rendszeres mikrobiológiai, vegyi és érzékszervi ellenőrzéseknek vetjük alá. Beszállítóinknak már a termék bemutatásakor át kell adniuk a független intézetek teljes körű vizsgálati tanúsítványait. Ezt követően saját teszteléseket folytatunk le, és ezzel párhuzamosan ismét független szaklaboratóriumokat bízunk meg a vizsgálattal. Ha a felülvizsgálat során akár a legkisebb okot is látjuk erre, optimalizációs intézkedéseket vezetünk be. Beszállítóinkkal közösen dolgozunk azon, hogy zöldség és gyümölcs termékeinkben a károsanyag-terhelést a lehetőségekhez képest a minimumra csökkentsük.

A hűtési lánc szigorú betartása

A friss és mélyhűtött termékek esetében is döntő biztonsági kritériumot jelent a hűtési lánc következetes betartása. Termékekhez igazodó specifikus minimum- és maximumhőmérsékleteket határoztunk meg, amelyek részben szigorúbbak a törvényben előírt értékeknél. A hőmérsékletek betartását rendszeresen ellenőrizzük és dokumentáljuk – az áru leszállításánál, a logisztikai központjainkban történő raktározásnál, az üzletekbe történő továbbszállításnál, valamint azok hűtőpultjaiban. Az árut már minimális hőmérsékleti eltérés esetén is kiselejtezzük.

Lerövidített eltarthatósági idő

Ugyanilyen kompromisszum-mentesen járunk el az élelmiszerek eltarthatósági idejével, és a fogyasztók védelme érdekében saját szigorú előírásokat határoztunk meg. Valamennyi terméket rendszeresen ellenőrzünk, és a gyártó által megadott minimális eltarthatósági időpont lejárta előtt legkésőbb egy nappal kivonunk a forgalomból.