Gyümölcs és zöldség: optimalizált minőségi normák

Vezető diszkontláncként saját felelősségünknek érezzük, hogy a gyümölcsre és zöldségre vonatkozó minőségi normákat a tudományos felismerések aktuális szintjéhez igazodóan folyamatosan optimalizáljuk, és ezzel a fogyasztó esetleges kockázatát a lehető legalacsonyabb szinten tartsuk.

Így például az ALDI valamennyi zöldség és gyümölcs termékét az áru leszállítása előtt és után is szúrópróbaszerűen bevizsgáltatja független intézetekkel a növényvédőszer-maradványok jelenlétére, annak érdekében, hogy a fogyasztóknak a lehető legnagyobb védelmet tudja biztosítani.

GlobalGap standard szerinti gyártás

Folyamatos úton haladunk afelé, hogy az elkövetkező években termelőink a GlobalGap standard szerinti tanúsítvánnyal rendelkezzenek. Ez a mezőgazdasági minőségbiztosítási rendszer kötelező erejű követelményeket határoz meg a gyümölcs- és zöldségtermesztés területén, a termékek visszakövethetősége, a higiéniai és élelmiszer-biztonsági előírások betartása, valamint a növényvédőszerek alkalmazásának csökkentése és a dolgozók védelme vonatkozásában.

Hatékonyabb maradványanyag-monitoring

A növényvédőszer-maradványok általunk kezdeményezett, átfogó ellenőrzései mellett gyümölcseinket és zöldségeinket természetesen minden egyes áruszállítmány beérkezésekor további minőségi paraméterek szempontjából is ellenőrizzük.
Itt olyan kritériumokat vizsgálunk például, mint az aroma és íz, a cukor - sav arány, a tömeg, hőmérséklet, illetve a szín vagy az állag.