Friss hústermékeink minőségét többszörösen ellenőrizzük

A sertéstől a karajszeletig, illetve a csirkétől a csirkemellfiléig sok összetett folyamat zajlik le. Az ALDI ezért nem szorítkozik csupán a beszállított termékek végellenőrzésére, hanem a teljes gyártás folyamatos minőségellenőrzését tűzte ki célul – az istállótól az állatszállítón, a vágóhídon és a feldolgozáson keresztül, egészen a tárolásig és az értékesítésig. Csak így tudjuk garantálni hústermékeink frissességét és biztonságosságát.

Válogatott beszállítók

Minőségbiztosítási rendszerünk már a beszállítók kiválasztásába is bekapcsolódik. Néhány termék kivételével, amelyek Dél-Amerikából is származhatnak, a friss sertés-, marha-, valamint baromfihúsok elsősorban Ausztriából, illetve osztrák húsbontó üzemekből származnak. Így magunk ellenőrizhetjük az üzemek élelmiszerbiztonságát és higiéniáját, ezáltal jobb rálátásunk van a húsok frissességére és minőségére. Ezen kívül a szállítási idők is minimálisak.

Garantáltan magyar!

100% garantált magyar minőség
Az ALDI származási garanciája épp ezt hivatott igazolni! Az ezzel a jelzéssel ellátott termékek garantáltan a legjobb minőségű, hazai húsok, amelyeket szigorúan ellenőriztünk. Tehát ha származási garanciánkkal ellátott hústerméket vesz, biztos lehet benne, hogy a hús kizárólag magyar csirkéből származik, amelyet itthon neveltek és dolgoztak fel. Ezt jelenti a 100 % magyar minőség.

AMA védjeggyel ellátott friss baromfihús

A piros-fehér-piros színű AMA védjegyet csak azok a csirkék kapják meg, amelyeket Ausztriában tenyésztettek és dolgoztak fel. Az állatok tartását és takarmányozását független ellenőrző szervezetek ellenőrzik. Szigorú előírásoknak kell megfelelni a higiéniára és a dokumentálásra vonatkozóan.

Csak friss darált hús

A közkedvelt darált húsnak is a legszigorúbb minőségi ellenőrzéseken kell átesnie az ALDI-nál. A válogatott, friss nyers húsok feldolgozása a legszigorúbb előírások betartása mellett történik, speciális engedéllyel rendelkező húsüzemekben. Így például a megengedett maximális +2°C-os hőmérsékletet semmilyen időpontban nem lépik túl. A hűtési lánc szigorú ellenőrzése, egészen az üzletek húspultjáig, garantálja a termékek optimális frissességét és eltarthatóságát. Amint a vásárló a bevásárló kocsiba helyezi a darált húst, ő is részesévé válik a minőségbiztosításnak: Annak érdekében, hogy ne szakadjon meg a hűtési lánc, ajánljuk a szállításhoz hűtőtáskáinkat. Hazaérve tároljuk a darált húst a hűtőszekrény leghidegebb pontján, a zöldséges fiók felett.

Frisshúsaink csomagolása védi a terméket és informatív

Beszállítóinkkal közösen piacképesség érdekében fejlesztettünk kíméletes csomagolási technikát, amellyel egyrészt meghosszabbítható az áru eltarthatósága, másrészt több áru rakható egymásra. Ezen felül a frisshúsok csomagolására kerülő címkéket úgy alakítjuk ki, hogy teljes körű tájékoztatást nyújtsanak a vásárló részére a tárolásról, a szavatossági időről, a tápértékekről és az elkészítésről. Így első látásra megtalálható a termékre vonatkozó összes olyan információ, amely szükséges a vásárlási döntéshez.

Egészséges és bármikor nyomon követhető!

Információk az ALDI friss hústermékeinek gyártásáról és származási helyéről
Az ALDI Húsokos teljes körű információt nyújt a válogatott friss csirkehúsok gyártására és származási helyére vonatkozóan, . Ezáltal garantáljuk termékeinek teljes áttekinthetőségét és nyomonkövethetőségét – a mezőgazdasági termelő üzemtől a gyártón keresztül egészen az üzletek polcáig – csak gépelje be a kódot a beszállító honlapjáról, vagy olvassa be a QR-kódot okostelefonjával (feltétele egy az Ön okostelefonjához alkalmas, ingyenes QR-kód olvasó letöltése).

Így működik a Húsokos okostelefonon:
Amennyiben még nem rendelkezik vele, töltsön le egy QR-kód olvasót (ingyenesen letölthető az App Store áruházban, illetve be van építve az ALDI applikációba), és olvassa be okostelefonjával a QR-kódot. Ezzel továbblép az Ön által kiválasztott termékhez. A kód sikeres bevitelét követően (a címkén található – vegye figyelembe a mindenkori gyártó információit) már láthatja is az összes részletet a gyártással, származási hellyel, termékleírással kapcsolatban.

A hűtési lánc betartása

Minőségbiztosításunk központi aspektusa a megbízható hűtés. A friss hústermékekre vonatkozóan kötelező érvényű hőmérsékleteket állapítottunk meg, amelyek jelentősen szigorúbbak, mint a törvényileg előírt minimum- és maximum hőmérsékletek. Amint a hús megérkezik logisztikai központunkba, ellenőrizzük a hőmérsékletét, majd ugyanezt tesszük az üzletekbe történő kiszállításkor, valamint az üzletek hűtőpultjaiban is. A megengedett legalacsonyabb és legmagasabb hőmérséklettől való eltérés esetén az árut nem értékesítjük.

Kiegészítő minőségi ellenőrzések

Legyen az sertés, baromfi vagy akár marhahús – a kínálatunkban szereplő minden friss hústerméket folyamatosan független intézetek ellenőrzéseinek vetjük alá.