Új minőségi normákat alkotunk a zöldségekre és gyümölcsökre vonatkozóan

Az egészséges élelmiszerek, mint például a friss zöldség és gyümölcs, a kiegyensúlyozott táplálkozás fontos részét képezik. Annak érdekében, hogy az értékes vitaminok és tápanyagok ne menjenek veszendőbe, minimálisra csökkentettük a raktározási és szállítási időket. Egy jól kitalált logisztikai és értékesítési koncepció gondoskodik arról, hogy az áruk naponta frissen kerüljenek üzleteinkbe, ott pedig a lehető leggyorsabban a polcokra.

Diszkontláncként felelősnek érezzük magunkat azért, hogy a zöldségekre és gyümölcsökre vonatkozó minőségi normákat a mindenkori aktuális tudományos eredményeket figyelembe véve, folyamatosan optimalizáljuk. Ugyanis az a célunk, hogy a lehető legkisebbre csökkentsük a vásárlóra vonatkozóan esetlegesen fennálló kockázatokat. Ennek érdekében független intézetek az árubeszállítás előtt és után is rendszeresen szúrópróbaszerűen bevizsgálják zöldség- és gyümölcstermékeinket, beleértve a biotermékeket is, a lehetséges növényvédőszer-maradványok jelenlétére.

A GlobalG.A.P. szabványnak megfelelő termelés

Termelőinktől alapvetően elvárjuk, hogy rendelkezzenek a GlobalG.A.P. szabvány szerinti tanúsítvánnyal. Ez a minőségbiztosítási rendszer kötelező érvényű követelményeket határoz meg a zöldség- és gyümölcstermesztés területén, amelyek vonatkoznak a termékek nyomon követhetőségére, a higiéniai és élelmiszerbiztonsági előírások betartására, valamint a növényvédőszerek alkalmazásának csökkentésére, és a dolgozók védelmére.

Saját magasabb szintű normáinknak megfelelő termelés

Az a célunk, hogy olyan zöldséget és gyümölcsöt kínáljunk, amelyben a maradványanyagok mennyisége a törvényileg előírt legmagasabb megengedett mennyiségnél jelentősen alacsonyabb. Ennek érdekében azt szeretnénk megvalósítani, hogy a növényvédőszerek használata kizárólag az abszolút szükséges mértékre korlátozódjon, és termékminőségünket a szociális és környezeti előírásoknak megfelelő termelésnek köszönhetően folyamatosan optimalizálhassuk. Részletes termékspecifikációkat dolgoztunk ki, amelyek szigorúbbak a törvényi előírásoknál. Ezek a maradványanyagok törvényi előírásoknál jelentősen alacsonyabb mértékű legmagasabb megengedett mennyiségén felül a hatóanyagok számára és az akut referencia dózisra is kiterjednek. Minden beszállító köteles betartani ezeket a specifikációkat, valamint igazolni a saját minőségbiztosítási intézkedéseit és maradványanyag-elemzését.

Hatékonyabb maradványanyag-monitoring

Specifikációink betartását mi magunk átfogó maradványanyag-monitoring keretein belül ellenőrizzük. Az eredmények lehetővé teszik számunkra az értékesítési lánc fenntarthatóságának biztosítását a földektől a vásárlókig, valamint a vizsgálatok folyamatos továbbfejlesztését a változó tudományos eredményekhez igazodva.  

Ezzel új minőségi szabványt hoztunk létre Ausztriában. Belső és külső szakértőink természetesen minden árubeérkezéskor a zöldségek és gyümölcsök egyéb tulajdonságait is vizsgálják. Ilyenek például az aroma, az íz, a cukor-sav arány, a tömeg, a hőmérséklet, valamint a szín és az állag.