Helyes méretezés az élethosszig egészséges lábakért

A gyermeklábak még formálódnak és érzékenyek. Hogy a lábaik élethosszig egészségesek maradjanak, nagyon fontos már a gyermekcipők vásárlásánál a megfelelő méretezésre figyelni.
Ebből kifolyólag közösen a Primasens e.V. Vizsgáló- és Kutatóintézettel, a cipőgyártás egyik vezető kutató- és szolgáltató centrumával, kialakítottunk egy méretsablont. Ez a méretsablon megkönnyíti a nálunk megtalálható gyermekcipők optimális méretének meghatározását.
Legyen szó utcai-, vagy sportcipőről, a gyermekcipők nagy igénybevételnek vannak kitéve.
Ennek megfelelően követelményeink magasak, ha az anyagról, feldolgozásról és természetesen az optimális méretről van szó.
A minőséggel szemben támasztott követelményeink ezen a téren is magasak.

A helyes méret meghatározása:
Üzleteinkben a sablonok évente többször is kikerülnek, melyeket a vásárlók magukkal vihetnek illetve az internetről bármikor kinyomtathatnak. A gyermeket otthon egyszerűen a sablonra kell állítani. Ami fontos, hogy a sarok a jelölésnél a bolti sablon esetében a hátsó peremnél legyen, így máris leolvasható a helyes méret. Az üzleteinkben megtalálható gyermekcipők mérete a sablonokkal összeegyeztetett. A sablon segítségével eredményezett mérést figyelembe véve az egészséges láb számára megfelelő mozgástér is marad: A megvásárolt cipő nem túl kicsi és a gyermeklábak egészségesen fejlődhetnek.

A sablont letöltheti itt: