Gyermekruházat méretezése

Gyermekruházatnál a megfelelő méret kiválasztása rendkívül fontos. Hiszen a túl hosszú ruhaujjak vagy nadrágszárak a ruhadarab teljes fazonját elronthatják. Az alábbi táblázatokból kiolvashatja, hogy a gyermekek általában mely korban milyen ruhaméretet hordanak.

Helyes méretezés az élethosszig egészséges lábakért

A gyermeklábak még formálódnak és érzékenyek. A lábak egészségének élethosszig tartó megőrzése érdekében tehát nagyon fontos már a gyermekcipők vásárlásánál figyelni a megfelelő méretezésre. Ezért a Pirmasens e.V. Vizsgáló- és Kutatóintézettel, az egyik vezető cipőipari kutató- és szolgáltató centrummal közösen, kifejlesztettünk egy méretsablont. Ez a sablon megkönnyíti az üzleteinkben kapható gyermekcipők optimális méretének meghatározását. Legyen szó utcai, vagy sportcipőről, a gyermekcipők nagy igénybevételnek vannak kitéve. Ennek megfelelően magas követelményeket támasztunk az anyaggal, a kidolgozással és természetesen az optimális mérettel szemben. A magas minőségre irányuló törekvésünk itt is megjelenik, és segít a jól illeszkedő gyermekcipő kiválasztásában.

A helyes méret meghatározása:

Üzleteinkben a sablon évente többször megtalálható és ingyen elvihető, de bármikor kinyomtatható az internetről is. A gyermeket otthon állítsa egyszerűen a sablonra. Fontos, hogy a sarok a jelölésnél - a bolti sablon esetében a hátsó peremnél - legyen, így máris leolvasható a helyes méret. Az üzleteinkben kapható gyermekcipők méreteit egyeztettük a sablonnal. A sablon segítségével történő méréskor még az egészséges láb számára nagyon fontos, megfelelő méretű mozgástér is marad: A megvásárolt cipő nem lesz túl kicsi és a gyermeklábak egészségesen fejlődhetnek.