Többszörösen ellenőrzött biztonság

A fogyasztók biztonsága és egészsége a legfőbb prioritást jelenti számunkra. Ezért szigorú minőségi normákat határoztunk meg, melyek betartását a termékfejlesztéstől egészen az értékesítésig többszörös ellenőrzésnek vetjük alá. Alapvetően az az elv vezérel minket: minél fontosabb egy termék biztonságossága, annál szigorúbbak az általunk támasztott követelmények.

Vizsgálati tanúsítvány nélküli terméket soha

Valamennyi beszállítónk független vizsgálóintézetekkel átfogóan bevizsgáltatja termékeit, és a megfelelő, aktuális vizsgálati jelentésekkel igazolja azok kifogástalan minőségét. Ennek során sok termék esetében olyan speciális vizsgálati eljárásokhoz is ragaszkodunk, amelyek szigorúbbak a törvényben megkövetelt mértéknél.

Teljes körű károsanyag-vizsgálatok

A biztonságos használat mellett a károsanyagok vizsgálata jelenti a fő minőségi kritériumot termékeinknél. A barkács- és kertészeti cikkektől a háztartási gépeken és dekorációs cikkeken át egészen a textilekig, cipőkig és játékokig – minden egyes fogyasztási cikket megfelelően bevizsgáltatunk károsanyag-terhelés és kibocsátás szempontjából. Minden termékünkre külön, az adott termékkockázathoz igazodó vizsgálati programot dolgoztunk ki.

Kiegészítő saját tesztelések

Alapvetően nem kerülhet kereskedelmi forgalomba olyan termék, amelynek biztonságosságát nem ellenőriztük többszörösen, és amelynek minőségéről nem vagyunk mi magunk is meggyőződve. A laboratóriumokban és műszaki intézetekben végzett vizsgálatok mellett vállalaton belül is még számos tesztelést folytatunk le. Ezek tárgya többek között az elektronikai és mechanikai eszközök ergonómiája, kezelhetősége és teljesítőképessége, a ruházati cikkek formai illeszkedése és kényelme, vagy a sportszerek és bútorok könnyű összeszerelhetősége.

GS-jelölés

A GS-jel („Geprüfte Sicherheit“ = ellenőrzött biztonság) egy önkéntes biztonsági megjelölés, és az olyan termékeken tüntethető fel, amelyek meghatározott biztonságtechnikai követelményeknek eleget tesznek.
Több…

Az ezzel a jellel megjelölt termékek esetében elsődlegesen technikai munkaeszközökről van szó. Egyetlen megjelölt terméken sem önmagában áll ez a jelölés, hanem mindig a vizsgálóintézetek egyikének jelével kombinálva. Mindig azonosíthatónak kell lennie ugyanis, hogy melyik vizsgálóintézet adta ki a vizsgálati jelölést.

A jelölés engedélyezésére irányuló eljárás

A GS-jelölés használatát az e célra kijelölt különböző műszaki vizsgálati helyek (vizsgálóintézetek) jogosultak engedélyezni. Gyártási minta alapján a vizsgálóintézetek végrehajtják az adott termék biztonságtechnikai ellenőrzését, és megállapítják, hogy teljesülnek-e az előírt követelmények. Ha az előfeltételek teljesülnek, akkor a gyártó feltüntetheti a jelölést saját termékén. A gyártóüzemek évenkénti felülvizsgálatával biztosítják, hogy csak a gyártási mintának megfelelő termékek kerülhessenek kereskedelmi forgalomba.

További tanúsító jelzések

Ezt a vizsgálati jelzést is a legkülönfélébb területek (pl. szórakoztató elektronika) kiválasztott termékeinek jelölésére használják. A „Funkció és használat“ jelölés megszerzéséhez a terméket meghatározott vizsgálati paraméterek alapján ellenőrzik. Elvégzik azokat a releváns technikai vizsgálatokat, amelyek az alapfunkcióról mélyreható képet adnak. Ezenkívül ellenőrzik és értékelik a termék fő funkcióját, valamint a funkció működtetéséhez szükséges kezelési lépéseket. A vizsgálatok alapját az alkalmazható terméknormák, a fogyasztói magazinokban megjelent közlemények és a belső vizsgálati programok képezik. A jó összesített eredményt elérő termékek a vizsgát követően megkapják az „LGA által tesztelt funkció és használat” tanúsítványt.

Bureau Veritas

A Bureau Veritas minőségpecsétje garantálja Önnek a biztonságot, hogy termékeink a jelentős káros anyagokra vonatkozó teszteken helyt álltak. A felhasználható anyagok analitikus ellenőrzése a nyersanyagoknál kezdődik és a végtermék átvizsgálásával fejeződik be. A termelés során lezajlik továbbá egy olyan termékellenőrzés, mely a súlypontot a feldolgozás minőségére helyezi. A cipők esetében ezen felül még az illeszkedés is ellenőrzésre kerül.