Textíliák: mosásálló, pontosan illeszkedő és károsanyagra bevizsgált

Legyen szó ágyneműről, törülközőről vagy ruházatról: a textíliák nagyfokú igénybevételnek vannak kitéve. Ennek megfelelően magasak a követelményeink az anyagminőség, a kidolgozás, kezelhetőség, formai illeszkedés és károsanyag-mentesség tekintetében. Szigorú minőségfelfogásunknak köszönhetően sok fogyasztó bizalmát nyertük el.

Minőségbiztosítás

Minőségbiztosításunk már az anyagok kiválasztásánál kezdetét veszi. A fogyasztók egészségének védelme érdekében csak olyan textíliákat kínálunk, amelyeket átfogó károsanyag-vizsgálatoknak vetettek alá.
Textíliáinkra bevezettük az Öko-Tex Standard 100 alkalmazását. Ez a standard biztosítja, hogy a textíliák nem tartalmaznak többek között rákkeltő vagy allergiát kiváltó színezékanyagokat, bevizsgálják azokat növényvédőszer-maradványok és nehézfémek jelenlétére, illetve megfeleljenek bőrünk pH-értékének.

A szokásos mértéket meghaladó minőségellenőrzés

Azoknak az anyagoknak, amelyeket textíliáink feldolgozásához felhasználunk, rendkívül mosásállónak, formatartónak és könnyen kezelhetőnek kell lenniük. Az elhasználódás jeleinek nem szabad már rövid használat után megjelenniük. Ugyanilyen fontos, hogy az anyagok a mosásnál ne menjenek össze vagy ne veszítsék el formájukat. Kollekciónk gyártása előtt és közben a formatartást és a viselési kényelmet független szakintézetben ellenőrzik. Hogy meggyőződjünk arról, hogy a gyártás során valóban betartottak minden minőségi követelményt, az áruk leszállításakor ismét szúrópróbaszerűen ellenőrizzük azokat.

Útmutató az új normákhoz

Szigorú minőségi követelményeinknek köszönhetően, amelyek a termékminőségen kívül a dizájnt és színválasztást is magukban foglalják, mindig élen járunk a textilágazatban az új normák meghatározásában. Az ágyneműk és asztali textíliák esetében a kereskedelemben szokásos crétonne-árukat a finomabb renforcé-szövéstechnikával váltottuk fel, amely nagyobb stabilitást biztosít, és amelyre kifinomultabb megjelenés és lágyabb fogás jellemző. Különösen a sportruházat terén változtattuk meg nagy mértékben a jelenleg érvényes minőségi normákat. Éllovasok voltunk például a legújabb márkás szálak és fonalak bevezetésében, amelyekkel a funkcionalitás maximumát sikerült elérnünk.

Az Öko-Tex Standard 100 egy vizsgálati és tanúsítási rendszer textíliák számára, amelyet a Textilökológiai Kutatások és Vizsgálatok  Nemzetközi Szervezete (röviden: Öko-Tex Szervezet) ad. Célja igazolni a vásárlók felé, hogy a címkével ellátott textiltermékek betartják a bizonyos egészségre ártalmas károsanyagokra meghatározott határértékeket.
Tovább…

A minőségbiztosítás nem ér véget a termék eladásánál

A következőkben szeretnénk megismertetni Önt a termékkezelési szimbólumok jelentésével annak érdekében, hogy sokáig örömet találjon textiltermékeinkben. Bizonyára néhány szimbólum az Ön számára is zavarba ejtő, mostantól azonban akár ki is nyomtathatja azokat és felerősítheti valami jól hozzáférhető helyre, akár a mosógépére.