Testmérete alapján itt tudja a helyes méretet megállapítani.

A helyes konfekcióméret kiválasztása

A következő méretek szükségesek:
1. Mellbőség: a mell legerősebb részén vízszintesen mérje körbe.
2. Derékbőség: a deréknál vízszintesen mérje körbe.
3. Csípőbőség: a csípő legerősebb részén vízszintesen mérje körbe.

Felsőruházat

A helyes fehérneműméret kiválasztása

Kosárméret kiválasztása:
Sok nő rossz kosárméretű melltartót hord, mert nem ismeri a megfelelő méretét. A tökéletes illeszkedés a legfontosabb egy melltartónál, hiszen a melltartónak elsősorban tartást kell adnia és a kötőszöveteket kell tehermentesítenie.

A következő méretek szükségesek:
Mellbőség: a mell legerősebb részén vízszintesen mérje körbe.
Mell alatti méret: a mell alatt mérje körbe.

Mit jelent a szám a melltartó méreténél?
A szám a mell alatti körfogatra utal. Kerekítse a mell alatti körfogatot megfelelően lefelé vagy felfelé, a helyes szám meghatározásáért. Például ha a mell alatti mérete 73 cm és 77 cm között van, az Ön mérete 75. A méretek 5 cm-es lépésekben nőnek. Minden melltartónál lehetőség van a szélesség állítására a melltartó kapcsánál. Ha az állítási lehetőség ellenére a melltartó még mindig túl szoros vagy túl bő, pedig a kosár jól ül, még mindig választhat egy másik melltartó méretet.

Mit jelent a betű a melltartó méreténél?
A betű a kosár méretét adja meg. Ehhez számolja ki a mellbőség és a mell alatti körfogat különbségét. A következő kosár méretek tartoznak az alább felsorolt különbségekhez:

Melltartó mérettáblázat
Minden nőnek máshogy kényelmes a melltartó mell alatti méretének bősége. Néhány nő jobban érzi magát melltartóban, mely a mell alatt szűkebb, míg néhányan inkább bővebb méretűt szeretnek hordani. Ehhez tudnia kell, hogy a kosárméretek különböző mell alatti méretben kaphatóak.
Például, ha Ön megállapította, hogy egy 75B méretű melltartóra van szüksége (a fenti táblázat alapján) és mégis a mell alatti méretet túl szűknek érzi, annak ellenére, hogy a kosár jól ül, térjen vissza a 80A méretű melltartóhoz. Ez a melltartó ugyanolyan kosármérettel rendelkezik, mint a 75B, mell alatt viszont bővebb.

Alsónemű mérettáblázat (melltartó és alsó)*:

Tájékoztató a szabásvonalhoz

Ruhanemű vásárlásánál az egyik legfontosabb minőségjegy a szabásvonal, elsősorban a blúzok és nadrágok esetében. Ezért az ALDI a ruhaneműk készítése során a standardizált mérettáblázatból tájékozódik. Hogy a megfelelő szabásvonal kiválasztását megkönnyítsük, kérjük, tanulmányozza a „Tájékoztató a szabásvonalhoz” ábrát, mely a helyes döntés meghozatalához hasznos segítséget nyújt.

A négy különböző színábrázolásból azonnal felismerheti a kiválasztott ruhanemű szabásvonalát. Mind a felső-, mind az alsóruházatnál megtalálható a testhez illeszkedő, karcsúsított, normál és bő fazon. 

Narancssárga: testhez illeszkedő szabás, szorosan a testhez simul

Zöld: karcsúsított fazon, testhez közeli szabás

Lila: normál szabás, lezser viselet

Kék: bő fazon, nagyon lezser viselet

*Kérjük, vegye figyelembe, hogy a méretadatok szabástól függően eltérőek lehetnek.