Jól öltözötten

Magas minőségi követelményeink kiterjednek a felhasznált szövetekre és más anyagokra, ezek kidolgozására, kezelési tulajdonságaikra, valamint a viselési kényelemre is. Különösen fontosak számunkra azok a mutatószámok, amelyek garantálják a lehető legtöbb káros anyag kiszűrését.

Bőrrel való érintkezés: Bizalom a textíliában

A funkcionalitás mellett az egészségügyi összeférhetőség is fontos minőségi kritérium az ALDI számára. Ezért minden beszállítónkat kötelezzük a méteráruk, gombok, cipzárak és egyéb bedolgozott anyagok átfogó károsanyag-vizsgálatának elvégzésére. Sok lakástextília esetében, valamint kiemelten a gyermekruháknál és a bőrrel közvetlenül érintkező termékeknél megköveteljük az Öko-Tex Standard 100 szabvány szerinti tanúsítást. Ma már szinte minden általunk kínált textília megfelel ennek a követelményrendszernek. Ez a megfelelés többek között azt garantálja, hogy a termékek nem tartalmaznak rákkeltő vagy allergén színezőanyagokat, növényvédő szerekre és nehézfémekre bevizsgáltak, valamint megfelelnek bőrünk pH-értékének.

Minőségellenőrzés a gyártás minden szintjén

Az általunk forgalmazott textíliáknak ezen felül rendkívül könnyen kezelhetőnek, formatartónak és strapabírónak kell lenniük. Nem szabad, hogy idő előtt elhasználódjanak, vagy a mosás során összemenjenek, deformálódjanak. Ezt újra és újra ellenőrizzük: először is textilmérnökeink vizsgálják meg a termékmintát. Munkájukat egy külső, független szakmai intézet támogatja, amely a cipő illeszkedésével és viselési kényelmével kapcsolatos speciális vizsgálatokat végzi el. Mielőtt az áru elhagyja a gyártási országot, a helyszínen elvégzünk egy Final Random Inspection (FRI) vizsgálatot. Ez a készre csomagolt áru esetleges gyártási hibáinak szúrópróbaszerű ellenőrzését jelenti, amelyek lehetnek például hibás varratok, lyukak, méretbeli eltérések, szennyeződések, stb. Ezzel egy időben a mintát a saját minőségbiztosítási osztályunk is bevizsgálja. Magas minőségi elvárásainkkal, amelyek a termékminőség mellett kiterjednek a kidolgozásra és színezés módjára is, újra és újra utat mutatunk az új textilipari szabványok felé. A témában felhalmozott ismereteinket textil kézikönyvünkben foglaltuk össze.

Természetesen alacsony károsanyag-tartalom

Ugyanúgy, ahogy a textíliák esetében, a cipőknél is törekszünk a vásárlók védelmére, és a károsanyag-terhelés abszolút minimalizálására. Több vizsgáló intézettel szorosan együttműködve kidolgoztunk egy, a kémiai anyagokra vonatkozó követelményrendszert, amely messze meghaladja a törvényi rendelkezésekben foglalt előírásokat.

Cél a lehető legmagasabb vevői elégedettség

Már a gyártási folyamat során szúrópróbaszerűen mintát vesznek független vizsgáló- és kutatólaboratóriumok, hogy megvizsgálják a cipők előállításához felhasznált anyagokat és a kidolgozás minőségét. Ezek a vizsgálatok magukban foglalják többek között a cipő szabásának, valamint további funkcionális tulajdonságainak, például vízállóságának, csúszásmentességének és kopásállóságának ellenőrzését.

Ellenőrzött minőség

Az általunk kínált cipőket a laboratóriumi vizsgálatok mellett független intézetek vizsgálatainak is alávetjük, amelyek magukban foglalják az esetleges károsanyagok ellenőrzését, valamint a kidolgozási minőség cipőipari szempontokból történő vizsgálatát. Az adott intézet csak abban az esetben adja meg a minősítést, ha a felhasznált anyagok ártalmatlansága és a cipők gyártási minősége megfelel a szigorú előírásoknak.