Saját termékeket fejlesztünk – és saját minőségi normákat

Az ALDI üzletekben kínált összes termék természetesen megfelel a mindenkor hatályos törvényi keretfeltételeknek. Számos termékünk ezen felül külön minőségi és/vagy biztonsági címkével is rendelkezik. Minőségi követelményeinket, amelyek néhol jelentősen felülmúlják a törvényi előírásokat, nemcsak saját márkáink fejlesztése során alkalmazzuk. Az ALDI diszkont koncepció fontos részeként a saját márkás politika a minőség és az árak optimális irányítását teszi lehetővé. Beszállítóinkkal együtt mindig újabb és újabb termékötleteket és termékeket fejlesztünk ki. Célunk, hogy vevőinknek magasabb minőséget kínálhassunk, és új mércét teremtsünk az ár-érték-arány terén. Ennek megfelelően új termékfejlesztéseink kizárólag vevőink kívánságain és igényein alapszanak. Ezzel párhuzamosan folyamatosan dolgozunk árukínálatunk továbbfejlesztésén is. Ennek eredményeképpen sok termékünk tartozik a piacvezető márkák közé. Ezt nem utolsósorban független tesztek is bizonyítják, ilyenek például a Konsument, a Stiftung Warentest, az ÖKO-TEST vagy a COMPUTER BILD által elvégzett tesztek.

A fogyasztói igények optimális kiszolgálása

Az új termékek és márkák fejlesztését beszállítóinkkal együtt végezzük. Ennek során gyakran kérünk tanácsot külső szakértőktől. Termékfejlesztéseink kizárólag a vásárlók kívánságaihoz és szükségleteihez igazodnak. Akkor értük el a kívánt célt, ha meg tudunk felelni magas minőségi követelményeinknek: egy olyan termékkel, amely vásárlóink részére a konkurens termékekkel összehasonlítva többletértéket kínál, ezáltal a legjobb ár-érték-arányt képviseli.

Az áruválaszték folyamatos továbbfejlesztése

Folyamatosan dolgozunk állandó kínálatunk optimalizálásán. Az egysíkúság elkerülése érdekében lehetőleg különböző beszállítókat bízunk meg egy-egy termék előállításával. Az együttműködés persze ebben az esetben ajánlott, mivel ez átláthatóvá teszi a termékfejlesztéseket; ezt azután az adott termék összes beszállítója elé kötelező minőségi célként lehet kitűzni.

Ellenőrzött zöldség és gyümölcs

Célunk, hogy olyan termékeket kínáljunk, amelyek a lehető legkevésbé szennyezettek növényvédő szerekkel. Ennek érdekében szigorú saját követelményeket vezettünk be a zöldségekre és gyümölcsökre vonatkozóan.

Káros anyagok vizsgálata az aktuális kutatásoknak megfelelően

Szintén saját vizsgálati követelményeket határoztunk meg a fogyasztási cikkek specifikus károsanyag-terhelésének elemzéséhez. Szakértőink az aktuális tudományos ismeretek és elemzési módszerek alapján folyamatosan optimalizálják azokat a paramétereket, amelyek szerint termékeinket ellenőrizni kell.