Sporttextíliák: a csúcstechnika szárnyakat ad

Kerékpározás, kocogás vagy túrázás – az emberek aktívabb életmódjának következtében a sporttextíliák jelentősége egyre nő. Az alkalmazási terület függvényében a ruhadarabnak teljesítenie kell bizonyos funkcionális követelményeket, például légáteresztőnek, víz- vagy szélállónak, izzadságfelszívónak, melegítőnek vagy hőszigetelőnek, hűtő hatásúnak vagy rugalmasan nyújthatónak kell lennie. Az ALDI már idejekorán reagált a fogyasztói igényekre, és a „Crane” saját márkanév alatt - „TechTex“ megjelöléssel – funkcionális textíliákat fejlesztett ki. Az INOC (in need of challenge) márka bevezetésével kínálatunkat egy újabb professzionális, innovatív prémiummárkával bővítettük.

Az új technológiák éllovasa

A legújabb technológiák alapján, külső szakértőkkel együttműködve saját minőségi normákat határoztunk meg, ezáltal vásárlóinknak nagy többletértéket nyújtó sportruházati termékeket kínálhatunk. Az új, márkás szálak és fonalak célzott alkalmazásának köszönhetően a lehető legnagyobb mértékű funkcionalitást érjük el.

Károsanyag-vizsgálatok és az Öko-Tex Standard 100

A funkcionalitás mellett az ALDI számára további fontos minőségi kritériumot jelent az egészségügyi alkalmasság. Ezért szigorú követelményeket határoztunk meg a károsanyag-ellenőrzésekkel szemben. Minden egyes beszállító köteles beterjeszteni a méteráruk, gombok, cipzárak és egyéb feldolgozott anyagok vizsgálatának átfogó katalógusát. Ez a szabvány szabályozza a humánökológiai szempontból aggályos károsanyagok elemzését, és ennek során meghatározza azok mindenkori, tudományosan indokolt határértékeit.

Minőségellenőrzés minden gyártási folyamat során

Azon kívül, hogy textíliáink rendkívül könnyen kezelhetőek, formatartónak és strapabírónak is kell lenniük. Nem kophatnak el túl korán a mosás alatt, nem mehetnek össze vagy veszíthetik el formájukat. Ezek együttes teljesülését ellenőrizzük újra és újra: textilmérnökeink elsősorban a termékmintát ellenőrzik. Munkájukat egy külső, független szakintézet támogatja, akik speciális ellenőrzést végeznek a ruha illeszkedését és hordhatósági kényelmét illetően. Mielőtt a termék a származási országot elhagyja, még a helyszínen egy végső véletlenszerű vizsgálatot (Final Random Inspection FRI) végzünk. Ez a már becsomagolt termék szúrópróbaszerű ellenőrzését jelenti olyan feldolgozásbeli hibákat vizsgálva, mint például nyitott vagy hibás varrás, lyukak, eltérő méretek, szennyeződések stb. Emellett a mintákat saját minőségellenőrző részlegünk is teszteli. Magas minőségelvárásunk, mely a termékek minősége mellett a dizájnra és a színválasztékra is kiterjed, mindig új standardok úttörőjévé tesz minket a textilágazatban.