ALDI Factory Advancement Project

A gyárak ellenőrzése mellett a Hofer és az ALDI DÉL vállalatcsoport azért is tesz, hogy a gyártulajdonosok és a gyári munkások közötti kommunikációt javítsa. 2013-ban indult a bangladesi termelési egységekben egy tréningprogram, amelynek célja, hogy a vezetők és a munkások jobban megértsék egymást és a problémákat közösen tudják megoldani. Ez a képzési projekt egy bevált párbeszéd kezdeményezésen alapszik a bangladesi textiliparban dolgozó munkások munkakörülményeinek javítása érdekében. A képzés során a munkások és a vezetők a munkakörnyezeti problémák beazonosításához és a megfelelő megoldások kidolgozásához szükséges kompetenciákat sajátítják el, amelyeket a saját igényeikhez igazítanak.

Az AFA-Projekt fő gondolata szerint a termelési helyeken mind a munkavállalókat, mind a vezetőket be kell vonni a párbeszéd és a problémamegoldás keresésének folyamatába. A munkatársak elsajátítják azokat a képességeket, amelyek az aktív kommunikációhoz és az együttműködéshez szükségesek, valamint a fenntartható gazdaság által biztosított struktúrát alakítanak ki a termelési szervezeten belül. A témák, amelyek a tréning ideje alatt megvitatásra kerülnek, többek között a hatékony kommunikációs struktúrák létrejöttére, tűzvédelemre, túlórára, bérekre és magán pénzügyi tervezésre vonatkoznak.


A kísérleti fázisban 20 gyártóhely vesz részt (két csoportra osztva) egy két éves képzésben, amelyet helyi és nemzetközi trénerek csoportja vezet. A tevékenységek sokfélesége biztosítja, hogy az egyes gyártóhelyek egyéni szükségleteivel foglalkoznak, ezzel egyidejűleg lehetőséget teremtve a tapasztalatcserére és a kölcsönös tanulásra is.


További információ a projektről itt található angol és német nyelven.