Erős és felelősségteljesen kialakított kínálatunk

Az ALDI számára a felelősség elsősorban azt jelenti, hogy vevőink számára mindig kedvező áru, kiváló minőségű termékeket kínálunk, s az áremeléseket lehetőség szerint elkerüljük. Az általunk kínált termékek minőségi és biztonsági szabályozása saját minőségbiztosítási részlegünk segítségével történik. A technikai biztonsági szempontok rendszeres felülvizsgálata mellett, független ellenőrző intézetekkel együttműködve gondoskodunk az élelmiszerek összetevőinek kontrolljáról és a használati cikkek káros anyag tartalmának ellenőrzéséről. Célunk, hogy ahol csak lehetséges, a törvényileg érvényes határértékek alatt maradjunk, ezzel is jelentős mértékben hozzájárulva az aktív fogyasztóvédelemhez.

A megváltozott fogyasztói igényeknek és a kínálattal szembeni elvárásoknak egyrészt innovatív termékskálával, másrészt az ökológiailag felelősségteljes gyártást és termékkialakítást elősegítő állami és privát minőségjelzések fokozott figyelembevételével próbálunk megfelelni. A vevőinkkel szemben érzett felelősségről alkotott nézetünk magába foglalja a becsületes árképzést is, mely mindennemű plusz költségtől mentes.

Vállalati filozófiánk egyik fontos szempontja a környezettel és a természettel, mint nyersanyagforrással szembeni tudatos magatartás. Számunkra magától értetődő a természetes nyersanyagokkal szembeni felelősségteljes bánásmód (például a halászatban és az erdőgazdálkodásban).