Időközönként fából készült akciós termékeket értékesítünk, mint például kisbútorokat, vagy olyan használati cikkeket, amelyek fa alkotórésszel bírnak. Az erdők hosszú távú védelméhez való hozzájárulásunk abban mutatkozik meg, hogy szállítóinkat kötelezzük, hogy az ALDI-nak szállított termékek előállításakor, amennyiben lehetséges, olyan fa, illetve faipari nyersanyagokat használjanak fel, amelyek fenntartható erdőgazdálkodásból származnak. Ez a követelmény természetesen érvényes a higiéniai és írószer területen forgalmazott cellulóz tartalmú termékeinkre is.

Az ALDI kizárólag olyan független ellenőrzési hatóságok által kiadott akkreditált tanúsítványokat fogad el, mint például a Forest Stewardship Council (FSC). Ezáltal szállítóinkkal közösen hozzájárulunk a természetvédelmi területek, nemzeti parkok, rezervátumok és őserdők védelméhez.

Tagság a Fenntartható Pálmaolaj Kerekasztalban (RSPO) az esőerdők fennmaradásáért

A jó terméshozamot adó trópusi olajpálma pálmaolaja és a pálmamagolaja ideálisan alkalmazható az élelmiszergyártás során, valamint kozmetikumok és mosószerek előállítására. A nemzetközi ipar növekvő igényeinek kielégítésére egyre nagyobb termőterületre van szükség, amihez – elsősorban Indonéziában és Malajziában – esőerdőket irtanak ki. Ennek következménye a világ fajokban leggazdagabb esőerdőinek súlyos ökológiai veszélyeztetése, valamint az ott honos bennszülött törzsek elűzése.

Ezen fejlődésre reagálva 2004-ben életre hívták a ''Fenntartható Pálmaolaj Kerekasztal'' kezdeményezést, ami nemzetközileg a 'Roundtable on Sustainable Palm Oil' (www.rspo.org) név alatt ismert és síkra száll az olajpálmák fenntartható termelésére vonatkozó globális normák kialakításáért és ellenőrzéséért.

Az RSPO tagjaként az ALDI DÉL vállalatcsoport és az ALDI Magyarország szeretnének felelősséget vállalni és aktívan hozzájárulni az esőerdők és a klíma védelméhez.

Az ALDI elhatározta, hogy a sajátmárkás termékekben felhasznált pálma- és pálmamagolajat a lehető leggyorsabban átállítja fenntartható termelési forrásokra, ill. kizárólag fenntartható, tanúsítvánnyal ellátott nyersanyagokat használ fel.